De ce nu promovam haine autohtone in filmele romanesti?

De ce nu promovam haine autohtone in filmele romanesti?

 

V-am zis de atatea ori: imi place sa fac cumparaturi, imi place ideea de a merge intr-un loc pentru a vedea chestii locale. In frunte cu haine. Dupa mine, mall-urile fix asta au stricat, din cauza lor gasesti aceleasi haine peste tot.

Si fix din cauza asta producatorii autohtoni nu prea au nici unde sa-si vanda produsele, nici unde sa se promoveze. Apar, treptat, producatori, din ce in ce mai multi si din ce in ce mai buni. 

Pe de alta parte, filmele romanesti se plang constant ca nu au bani. Nu gasesc finantare, nu gasesc firme dispuse sa le finanteze. Brandul firmei Apple apare in 80% dintre filmele americane, nu pe gratis, insa, in mod surprinzator, Apple nu vrea sa finanteze si filmele romanesti. Rusine sa le fie.

Solutia exista si este evidenta: plasarea de produse. Eu propun sa incepem cu hainele, care haine romanesti, daca ar fi diferite, ar da si un alt aer filmului. In fond, intr-un oras amarat de provincie, daca tot in Nike-uri si Hugo Boss-uri vezi oamenii parca nu e acelasi impact.

Cum ar fi sa vezi niste paltoane barbatesti romanesti, autentice. Sa se chiombeasca strainul, sa incerce sa vada ce palton e ala. Sa caute pe net jachete barbati (in romana, ca asa gaseste mai multe) si sa se roage, la propria divinitate, sa gaseasca fix modelul din film.

palton-antonio-gatti

Si firmei producatoare i-ar conven, dar si filmului. E drept, riscul, ca de aia nu prea fac romanii din astea, este depunctarea la festivaluri. Festivalurile nu prea accepta plasarea de produse in filme, iar romanii, din pacate, fac intai si intai filme pentru festivaluri si abia apoi filme pentru public. Iar sustinerea nu vine nici de la public, nici de la diversele firme, ci vine de la stat.

Firma Antonio Gatti face haine barbatesti de calitate, la preturi foarte mici. Gasesti la ei o gama foarte variata de paltoane, stilul lor fiind unic. De ce nu ar face un regizor un personaj, un detectiv, care sa poarte tot timpul un palton romanesc de la Antonio Gatti? Ar fi atat de greu? Ar fi atat de grav daca acel film ar avea succes doar la public si nu ar fi acceptat si premiat prin festivaluri? Eventual sa fie serial de televiziune, ca dupa cum s-a vazut, Umbre a avut mega-succes! 🙂

antonio-gatti

Da, vreau haine autohtone si mi-ar placea sa port. Mi-ar placea sa le vad promovate in filme. Prea multe branduri straine, omniprezente, care oricum nu contribuie cu nimic la bugetele filmelor. Salutari CINEMILE tuturor!

 

One thought on “De ce nu promovam haine autohtone in filmele romanesti?”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.