Festivalul Pelicula 5 – 9-16 septembrie 2020

A 5-a editie a Festivalului Pelicula, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, va avea loc ONLINE in perioada 9-16 septembrie 2020, iar offline, in aer liber, pe terasa de la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-13 septembrie 2020.

Editia din acest an, dupa cum va puteti da seama, este una speciala, pregatita si organizata inca dinaintea anuntului deschiderii cinematografelor indoor. Am amintiri placute de la editiile anterioare Pelicula, nici nu stiu cand s-a ajuns la Pelicula 5, si in plus mi-am propus sa studiez mai cu atentie America de Sud. De altfel, America de Sud, cu Argentina si Brazilia in frunte, este printre locurile din aceasta lume unde trebuie sa ajung candva. Festivalul acesta este, deci, modalitatea prin care pot ajunge MOMENTAN pe aceste meleaguri: cu sufletul si cu gandul in America de Sud. Efectiv, fizic, candva mai tarziu. Argentina si Brazilia sunt must see (ma rog, must visit), insa Uruguay si Chile sunt si ele acolo pe lista. Sunt oricum inaintea multor altor tari (de pilda, eu sunt tipul de persoana care daca ar avea de ales intre SUA si una dintre aceste patru tari, ar alege cu siguranta varianta a doua).

Nu va zic filmele pe care le puteti urmari, online si offline, la Pelicula 5, le veti gasi singurei pe site-ul peliculafestival.ro, ci va spun ca online, pe https://cinesquare.net/onlinefestivals#/pelicula, puteti urmari si cateva filme din editiile anterioare ale festivalului Pelicula. Daca nu vom putea urmari filmele de la Pelicula 5 in confortul unei sali de cinema, lucru pe care personal il regret enorm, macar vom putea urmari mai multe filme ca de obicei. Iar avantajul festivalului online este ca nu vor mai exista proiectii sold-out, practic oricat de multi cinefili doritori de pelicule sud-americane vor putea urmari filmele din orice coltisor al acestei tari. Singurele restrictii sunt de timp, strict pe parcursul celor 8 zile de festival,  si de spatiu, filmele putand fi vazute doar de pe teritoriul Romaniei.

Dintre filmele vazute anii trecuti, singurul pe care l-am tinut minte este Truman, pe care vi-l recomand cu caldura. Cumva il tin minte de parca l-as fi vazut ieri si abia astept sa-l revad.

Mai sus vedeti trailerul festivalului Pelicula 5, iar in continuare va voi spune organizatorii si partenerii. Asadar, Festivalul Película 5 este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturală ARTICHITANA. Sponsori Pelicula 5 sunt Mez Craft Ro, License Hub, Saha, Alien Films Entertainment. Partenerii Pelicula 5 sunt Cinesquare, Bad Unicorn, Eventbook.

Acum, nu stiu daca voi merge la vreo proiectie offline de la terasa cinematografului Elvira Popescu, dar ma voi stradui sa vad online cat mai multe filme de la Pelicula 5. Va invit sa intrati pe site-ul festivalului (ori pe pagina oficiala de Facebook) si sa-mi spuneti ce filme v-au atras atentia. Tot acolo veti vedea si ce alte evenimente extra-cinefile au loc in cadrul festivalului. Cei care au mai fost la Pelicula stiu exact la ce ma refer. Mai sus vedeti spotul competitiei oficiale de anul trecut.

Pelicula 5 este, in sine, un festival atipic, acest festival atipic avand anul acesta, din cauza pandemiei, o editie atipica. Eu ii urez mult succes si sper sa ne revedem sanatosi la anul, in cadrul obisnuit, clasic, al festivalului, adica in sala de cinema (de la Elvira Popescu de preferat, dar si de la alte locatii, gen Institutul Cervantes).

. 1 comentariu la Festivalul Pelicula 5 – 9-16 septembrie 2020. Categories: Pelicula 5. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Festivalul Pelicula 5 – 9-16 septembrie 2020

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.