Filmele de Cannes se intorc la Bucuresti – 14 – 23 octombrie

Filmele de Cannes se intorc la Bucuresti – 14 – 23 octombrie

 

 

N-o avea capitala un festival de anvergura TIFF, dar tot are ceva ce nu are alt oras: Les Films de Cannes. Ma rog, festivalul are loc si in alte orase din tara, dar sub forma de rezumat, exact cum si TIFF-ul mai face cateva rezumate prin alte orase (inclusiv Bucuresti).

Anul acest, Filmele de Cannes se intorc la Bucuresti in perioada 14 – 23 octombrie. Pentru mine, va fi un festival vazut in fuga, intre 2 deplasari (o vacanta binemeritata in Spania si un alt festival de film, Comedy Cluj). Voi apuca sa vad, totusi, 3 zile din festival. Trei zile pline de filme bune. Sper, totusi, sa pot vedea si cu alte ocazii restul filmelor.

Momentan programul complet al Festivalului nu se cunoaste, dar va fi disponibil cat de curand. Ce va pot spune, insa, este ca au inceput acreditarile de presa, locurile fiind limitate. Celelalte orase in care vor rula Filmele de Cannes sunt Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

filmele-de-cannes-revin-la-bucuresti

Ediția a șaptea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francez din Bucureşti. Este un proiect cultural finantat de Centrul Naţional al Cinematografiei, SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti – ARCUB, în cadrul Programului cultural „București – Orașul in-vizibil” 2016 și Institutul Cultural Român.

Les Films de Cannes à Cluj-Napoca este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca și susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Ediția de Timișoara este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

filmele-de-cannes

Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film, ViTo FILM, InterCom Film, microFILM.

Festivalul este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului.

Susținut de: BRD Groupe Société Générale

Mașina oficială a festivalului: BMW

Cu sprijinul: Groupama Asigurări, Silva

Parteneri: Hotel Mercure, S.E.R.V.E, UPS

***

Detalii: www.filmedefestival.ro.

Ne puteți urmări pe Facebook: Les Films de Cannes a Bucarest.

Pentru informații suplimentare, ne puteţi scrie pe contact@filmedefestival.ro.

filmele-de-cannes-revin-la-bucuresti

Asadar, Filmele de Cannes se intorc la Bucuresti in perioada 14 – 23 octombrie. La Cluj festivalul va avea loc intre 14 si 16 octombrie, in Timisoara in perioada 21-22 octombrie, iar in Iasi in perioada 28-29 octombrie. Zic sa va rezervati din timp biletele ori, dupa caz, sa cereti din timp acreditarile. Salutari DE CANNES tuturor!

. Niciun comentariu la Filmele de Cannes se intorc la Bucuresti – 14 – 23 octombrie. Categories: Les Films de Cannes 2016. Tags: , , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.