De ce experienta Cinema City este una complet diferita de toate celelalte

De ce experienta Cinema City este una complet diferita de toate celelalte

 

Scriam nu demult despre prima mea experienta IMAX. Tot aici am povestit cum a fost prima oara la un film 4DX. Recomand tuturor ambele tehnologii, celor din orase fara astfel de cinematografe le recomand calduros sa le testeze atunci cand ajung prin Bucuresti, Constanta ori Timisoara.

Acum, insa, voi vorbi despre experienta Cinema City, ca experienta generala. Ideea e asa (nu intamplator am inceput cu cele 2): IMAX si 4DX sunt, in Romania, in exclusivitate in reteaua Cinema City.

cinema-city

Prima oara la Cinema City

Prima experienta Cinema City este strans legata de prima experienta IMAX, primul film la Cinema City fiind Avatar (era inca full la IMAX pentru el). Tin minte, insa, cat de socat am fost de calitatea imaginii la Cinema City. Era vorba si de un film revolutionar (altfel, un film extrem de prost ca actiune), tehnologic vorbind, insa era vorba si de calitatea imaginii, mult superioara celorlalte mall-uri (mergeam des in Vitan si in Liberty). Pur si simplu era altceva.

In cazul filmelor 3D lucrurile diferentele sunt si mai accentuate. Si, repet, nu vorbesc de IMAX, care este cu totul altceva.

Diferentele dintre Cinema City si restul mall-urilor (cu exceptia Baneasa) este fix diferenta dintre un cinema normal, clasic, si mall-uri. Fix acelasi soc l-am avut. Nu intamplator tin minte atat primul film din Cinema City, cat si primul film vazut la mall (filmul romanesc Furia, vazut in Vitan).

Experienta Cinema City este aceeasi peste tot

Am avut placerea sa traiesc experienta Cinema City si in cateva orase de provincie: in Cluj (in cadrul TIFF si Comedy Cluj), in Timisoara (unde am fost la 4dx-ul de acolo) si Iasi.

Experienta Cinema City trebuie sa fie aceeasi. De fapt, totul este aproape la fel: scaunele, sala din punct de vedere vizual, calitatea imaginii. Cum intri spre un cinematograf Cinema City ai o senzatie de familiaritate.

Nu stiu de ce atunci cand au aparut mall-urile in Romania nu a venit nimeni cu ideea de a avea sali de cinema in mai multe orase. Ar fi putut s-o faca Sarbu, ca el avea Hollywood Multiplex, insa nu a facut. A trebuit sa vina o firma din Israel sa faca acest lucru.

expereinta-cinema-city

Salile IMAX si 4DX sunt UNICat in fiecare oras

La intrebarea Pe cand un IMAX nou in Bucuresti?, raspunsul a fost prompt: Sala actuala IMAX trebuie sa ramana unica in capitala. Vor mai fi construite altele, prin alte orase, dar politica e aceeasi: una in fiecare oras. Una IMAX, una 4DX, restul sali normale.

Iar despre strategia lor de marketing tot respectul: au 4 locatii in Bucuresti, plasate cum nu se poate mai bine (la o statie de metrou, langa Arena Nationala, in cel mai vizitat mall si in noul mall, deschsi in parc). Am inteles ca urmeaza si o a cincea locatie, in Obor. In provincie au cateva orase in exclusivitate (in Ploiesti sunt in ambele mall-uri, la fel si-n Cluj). Am inteles ca urmeaza si Piatra Neamt.

inaugurare-cinema-city-parklake

Experienta Cinema City in ParkLake

Pe scurt: nu imi place mall-ul, cel putin nu acum, cat inca arata a santier. E prea inghesuit si nu aduce magazine care sa ma intereseze (sunt magazine noi, dar nu-s in target). Insa Cinema City aduce un cinematograf tare fain. Nu e nici mai bun, nici mai rau decat altele, este … doar Cinema City.

Am testat si salile VIP, nu mi se par cu nimic diferite de cele din AFI. Ramane cum am stabilit: experienta CInema City e aceeasi peste tot 🙂

cinema-city-vip

Acum astept sa spuneti si voi despre Experienta Cinema City. Poate v-o mai amintiti pe prima, zic 🙂 Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la De ce experienta Cinema City este una complet diferita de toate celelalte. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.