Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

Ascensiunea lui Jupiter poster

Introducere Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

Incep sa simt filmele dinainte daca sunt bune sau proaste. Pe Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter il bagasem in categoria Dezastre asteptate. E si o parte buna in asta: singurul lucru care putea sa se intample ar fi fost sa ma surprinda placut. Cu cat asteptarile sunt mai mici, cu atat sansele sa fiu dezamagit scad. In cazul acesta erau 0.

Asteptam s-o vad pe Mila Kunis, desi nici de la ea nu aveam mari asteptari legate de prestatia. Voiam doar sa o vad si atat.  Ce a iesit va las pe voi sa descoperiti.

Rezumat Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

Jupiter Jones are parte de un destin special: desi este nevoita sa spele toalete si sa curete case, originile ei reale o fac sa fie extrem de cautata. Se constata ca este, de fapt, mostenitoarea intregului Pamant. Motiv pentru care unii o doresc moarta. Este drept, ca de obicei in astfel de situatii, se vor gasi destui care s-o ajute sa ramana in viata. Cum se va termina toata aceasta aventura si cum va ajunge, intr-un final, frumoasa Jupiter (adica Mila Kunis) va las pe voi sa descoperiti.

JUPITER ASCENDING

Puncte de interes Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

 • Regizorii Andy si Lana Wachowski sunt creatorii seriei Matrix.
 • Distributia, cu Mila Kunis si Channing Tatum, este si ea interesanta. Nu sunt actori CONSACRATI, dar sunt in prim plan tineri extrem de cunoscuti. Si, as zice eu, extrem de aratosi.
 • Multi, inainte sa vada filmul, spuneau ca vom avea parte de un Matrix 3D. E clar ca efectele 3D vor fi ceva la care toti spectatorii vor fi extrem de atenti (ceea ce inseamna ca majoritatea vor prefera proiectiile 3D).

Puncte tari Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

 • Mila Kunis nu este doar frumoasa, dar joaca si extrem de bine. De fapt ea tine tot filmul. Este avantajata si de rolul oferit si pare si alegerea perfecta. Intruneste, deci, toate cele 3 calitati: rol bine construit, actor bine ales care joaca extrem de bine. Nu joaca perfect, se putea si mai bine, insa pentru mine a fost o surpriza placuta.
 • O surpriza si mai placuta a fost Channing Tatum, de la care nu prea aveam pretentii. Rolul sau, Caine, este unul bun si extrem de bine jucat. Nu o eclipseaza pe Mila, ci o completeaza. Felicitari lui !
 • Efectele 3D sunt foarte bune. Nu stiu ce pretentii ar trebui sa am in 2015, dar pentru mine efectele filmului Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter au corespuns standardelor mele.
 • Per total, vizual, filmul sta foarte bine: modul cum au fost construite orasele, modul cum acestea sunt distruse si apoi reconstruite.  Aici s-a lucrat foarte bine.

Jupiter Ascending 2

Puncte slabe  Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

 • Vizual filmul sta bine, efectele-s bune, Mila si Channing arata sexy, dar totul se bazeaza pe o poveste EXTREM de ilogica. Alte cuvinte care ar putea caracteriza povestea sunt: ciudata, cu multe gauri, ambigua.
 • Si tot despre poveste mai zic ceva: este PREA siropoasa. Atat de siropoasa incat s-a intamplat o chestie ciudata: filmul a ajuns mai apreciat de femei decat de barbati. Pentru un SF este o performanta cu care, insa, eu nu m-as mandri.
 • Ambele personaje negative, Balem si Titus, sunt un dezastru. Intrunesc toate cele 3 defecte: sunt personaje prost construite, actorii care le interpreteaza sunt alesi gresit, iar ei interpreteaza extrem de prost o partitura oricum aleasa gresit. Un Dezastru cap-coada. Dezastru cu D mare.
 • Replicile actorilor sunt furate din compunerile scrise de copiii de la gradinita. – Maiestate, am mai multe lucruri in comun cu un caine decat am cu tine. – Iubesc cainii. Totdeauna i-am iubit. Pentru ca tacamul sa fie complet, cea mai tembela replica este in trailer.
 • Durata filmului, peste 2 ore, pare de la un punct incolo o corvoada. O durata scurta, care sa faca actiunea sa para mai intensa, ar fi avantajat filmul. Asa, pe langa celelalte defecte, mai este si lungit in mod nejustificat.

JUPITER ASCENDING

Opinii Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter este un film extrem de ilogic, cu un scenariu scris, parca, de un copil de gradinitia, este salvat, doar in aparenta, de 2 actori sexy si de niste efecte 3D peste medie. Durata excesiva si replicile demne de grupa mica vor enerva spectatorii, insa aparitiile celor 2 actori vor compensa. Merita, oare, sa-ti pierzi doua ore din viata pentru Mila Kunis? Ori pentru Channing Tatum? #Spoiler alert: Mila Kunis este TOT TIMPUL imbracata!

Despre Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter am gasit un articol misto pe un blog nou. E un (alt) fel de agregator de opinii cinefile. Merita citit.

Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter este de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Freeman Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Jupiter Ascending – Ascensiunea lui Jupiter

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.