Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

 

Kingsman Serviciul Secret Poster Romana

Introducere Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

Trailerele sunt din ce in ce mai inselatoare. Vazand trailerul am crezut ca am vazut tot filmul acolo. Nu ar fi fost prima oara. O informatie primita, insa, inainte de inceperea proiectiei mi-a schimbat mult perspectiva: Kingsman este o serie de comic book-uri scrise in America. Brusc, filmul devenea interesant pentru mine.

Rezumat Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

O organizatie secreta internationala, suprastatala, face recrutari. Testele sunt deosebit de grele si crunte. Printre recruti se numara si un pusti provenit dintr-o familie dezorganizata, care o apucase pe drumuri gresite. Atunci cand pregatirea noilor recruti coincide cu o misiune a acestei organizatii lucrurile incep sa se complice. In joc este soarta intregii omeniri. Despre ce este vorba si cum se termina totul va las pe voi sa descoperiti.

Kingsman Secret Service

Puncte de interes Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

  • Samuel L. Jackson, cunoscut din filmele Marvel (Nick Fury), joaca aici un rol extrem de complex.
  • Regizorul Matthew Vaughn nu este nici el strain de filmele Marvel, regizand un X-men (cel din 2011).
  • Colin Firth, cel care-l interpretase atat de bine pe Stanley in ultima productie a lui Woody Allen (de fapt a imprumutat un pic din carsiama acelui personaj).
  • Un film facut dupa niste comics-uri, care, intr-un fel, vrea sa ironizeze filmele cu spioni tip James Bond. De urmarit.

Puncte tari Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

  • Taron Egerton este surpriza placuta. Daca la Samuel L. Jackson si Colin Firth ma asteptam, fiind actori consacrati, Taron Eggerton (care-n film are un nume asemanator, Eggsy) este cu adevarat o surpriza placuta. Are doar 25 de ani, iar acest rol pare ca i se potriveste perfect.
  • Desi actiune si aventura sunt primele 2 genuri in care este incadrat filmul, eu l-as incadra lejer in categoria COMEDIE. O comedie buna, reusita, o ironie extrem de misto la adresa filmelor cu spioni. James Bond dislikes this #cumarveni
  • Desi nu este un film 3D, are cateva efecte extrem de reusite. Scena in care zboara capetele tuturor celor din sala (nu e spoiler, ca nu stiti despre ce este vorba) este foarte bine facuta. Nu, nu sunt sadic, asta se intampla.
  • Este un film bolnav. Da, am pus bine acest lucru, la puncte tari. Este bolnav in cel mai bun mod cu putinta. Fanii umorului negru vor avea ce vedea. Combinat cu umorul britanic iese un cocktail extrem de reusit.
  • Durata filmului lucreaza in favoarea lui: dureaza peste 2 ore, dar sunt ore cand foarte intense in actiune, cand cu momente extrem de comice. Cu siguranta nu va veti plictisi. Nu, plictiseala nu este un cuvant care sa caracterizeze acest film.

Kingsman Serviciul Secret

Puncte slabe Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

  • Logica nu este punctul sau forte. Ok, este o parodie, insa aveam ceva mai multe pretentii din acest punct de vedere. Are un aer de prea neserios care de la un punct incolo il cam strica.

Desi poate parea paradoxal, este singurul punct negativ gasit. Ar mai fi unul, ca nu e 3D, dar din alt punct de vedere devine un avantaj: este mai putin obositor, nu ne uitam doar la efecte, ci suntem atenti si la actiune. Din acest punct de vedere pot spune ca a fost chiar o decizie buna.

Kingsman Serviciul Secret 2

Opinii Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

O comedie bolnava, insa delicioasa, Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret este un must-see pentru fanii umorului negru, al umorului britanic si al filmelor cu spioni. Este extrem de bine jucat, extrem de dinamic si nu sta deloc rau nici la capitolul efecte. Daca aveti, insa, un cap logic, lasati-l acasa. Logica nu este deloc punctul forte al acestui film.

Despre Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret au mai scris Malaezu si Angela.

Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret intra de vineri, 13 februarie, in cinematografele din toata tara, fiind distribuit in Romania de Odeon. Legat de acest lucru am o mentiune de facut: acest film, ca de altfel si precedentele filme Odeon, NU vor intra in reteaua CinemaCity. Am facut precizarea legata de celelalte filme Odeon pentru a nu crede ca acest lucru are legatura cu data de vineri 13. Asupra acestui lucru voi reveni, insa, intr-un articol distinct. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret. Categories: 2015, Filme noi.

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Kingsman: The Secret Service – Kinsgman: Serviciul secret

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.