CINE si DE CE nu a placut Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey

Fifty Shades of Grey

 

Am vazut Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey.  Pentru ca e un film special, ii voi face si o cronica speciala. Voi arata de ce nu a placut acest film. Pe scurt: nu prea avea cui sa placa. Pe bune ca asa e. Sa fiu mai explicit:

1. Doritorii de futai is dezamagiti. Rau de tot. Ei inca n-au inteles ca Romania NU are cinematografe porno. In alte tari exista asa ceva. La noi nu.

Fifty Shades of Grey

2. Cei care au citit cartile sunt, ca de obicei, dezamagiti. Cartea este in 90% din cazuri mai buna decat filmul. Aici mai adaugam: visele lor erotice contineau un actor mult mai sexy si musculos / o actrita mult mai sexy. Eventual una care chiar sa aiba sani.

3. Pudicii, dimpotriva, il considera un film obscen. Nu pot sa placa asa ceva.

4. Feministele sunt revoltate. Cum sa aprecieze ele un film in care o femeie este batuta si nu riposteaza?

5. Intelectualii, din principiu, nu pot aprecia chestiile comerciale.

Fifty Shades of Grey 1

6. Cei care se dau cu turma critica din oficiu. Recicleaza glume, inventeaza unele noi. Multi nici macar nu l-au vazut, dar il critica. Sunt convinsi ca e film prost. Din trailer, bineinteles.

7. Unii nu vor sa se asocieze cu publicul care apreciaza Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey. Acestia folosesc aceeasi logica prin care nu trebuie sa-ti cumperi Mercedes pentru ca toti cocalarii au mertan. Nu poti aprecia ce apreciaza pustanii intarziati.

8. Romanticele sunt si ele dezamagite. Nu pot ele sa aprecieze un film in care un gagiu zice ca nu vrea sa doarma cu nimeni. Ele vor sa fie cu cineva pentru a nu se trezi singure dimineata.

Fifty Shades of Grey 4

9. Barbatii dusi cu forta de iubite la acest film nu pot, nici ei, sa-l aprecieze: jumate pentru ca nu a placut fetei (ea ar avea impresia ca el zice ca i-a placut doar ca sa-i faca-n ciuda), iar cealalta jumatate nu il apreciaza din principiu, pentru ca au fost obligati sa mearga sa-l vada. In plus, daca nici macar EI nu i-a placut …

10. Criticii nu-l apreciaza din principiu…

11. Fanii Grey’s Anatomy sunt revoltati de faptul ca un alt Grey devine mai celebru decat preferatul lor. Nu glumesc: chiar am gasit chestia asta pe un grup.

Fifty Shades of Grey 3

12. Cei care nu au inteles filmul prefera sa-l critice, pentru ca toata lumea il critica.

13. Religiosii il dispretuiesc. Pentru toti cei care considera ca Dumnezeu ii va pedepsi pe cei care au facut acest film am o veste: eu l-am vazut in Sambata Mortilor. Ca asa-i frumoasa viata 🙂

14. Nu in ultimul rand, cei care nu au prins bilet la cinema de 14 februarie urasc acest film. Din principiu, pentru ca n-au putut sa-l vada. Tot aici intra si cei care ii invidiaza pe cei care l-au vazut gratis.. Aici intra si bloggerii revoltati ca nu s-a organizat o vizionare de presa pentru acest film.

Fifty Shades of Grey 2

15. Cele singure de 14 februarie, care au mers singurele la cinema si care isi varsa furia pe film.

16. Cei carora le flutura catusele pe la nas si care nu inteleg cum altii accepta de buna voie sa fie incatusati…

Serios, daca voi avea starea si energia voi explica, punct cu punct, toate defectele acestui film. Este, dupa mine, o ecranizare BUNA, dar nu perfecta, un film decent spre bun (oricum mult mai bun decat ma asteptam). Este un film ultra-comercial, care desi a starnit atata furie si invidie, a umplut salile de cinema. Poate la asta ar trebui sa va ganditi cand il injurati.

Concluzionez cu replica unei tipe, de pe un grup: Am vrut sa iubesc acest film; pentru ca nu pot, il urasc. Cum as fi putut eu sintetiza mai bine toata ura revarsata asupra acestui film?

Despre film recomand fix 3 articole: John Cristea, Claudia Tocila si Auras Mihai (pentru preluarea celei mai tari RECENZII de pe facebook).

Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey a intrat de ieri, 13 februarie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de RoImage 2000. Salutari CINEMILE tuturor!

ps: Va recomand sa nu ma bateti pentru acest articol despre Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey. Nu d-alta, dar s-ar putea sa-mi placa! 😀

ps2: Inca ceva: unii au avut impresia ca Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey este un fel de Twillight fara sugatori de sange. Dezamagirea a fost maxima atunci cand au vazut ca-i cu totul altceva. Am zis unii? Imi cer scuze: unele.

ps3: Inca un motiv pentru care lumea nu placu Fifty Shades of Grey – Cincizeci de Umbre ale lui Grey: nu are replici pe care sa le poti posta pe facebook. Adica ai fost la film si nu te poti lauda pretenilor virtuali cu cat de cult/a est tu? Apai inseamna c-ai fost degeaba la film.

Etichete: ,