La ce sunt utile armele airsoft?

La ce sunt utile armele airsoft?

 

 

Cand eram mic nu eram atat de cinefil pe cat sunt astazi. Vedeam filme, unele-mi treceau prin fata ochilor fara sa insemne nimic, pe altele le retineam din cine stie ce motive.

Exista, insa, si povesti care m-au impresionat. Pe care le-am tinut minte pana astazi. Care m-au marcat, din N motive.

O astfel de poveste are filmul Corbul, din 1994. Este drept, eu am auzit povestea, respectiv am vazut filmul mult mai tarziu, prin 99 cred. Insa am ramas impresionat, iar filmul, desi nu-l consider vreo capodopera (l-am revazut de curand), imi va ramane in minte mult timp. E drept, unii il considera in top 500 filme din istoria cinematografiei. Poate sunt orbiti de povestea din spatele lui. Daca vreti sa cititi povestea lui Brandon  Lee, uitati articolul de pe ProCinema.

Acum, sa vedem cum sta treaba cu exactitate: americanii foloseau (si inca folosesc) arme adevarate in filme. Se spune ca un cunoscator isi va da seama de diferenta dintre o arma adevarata si o replica airsoft. E drept, cand folosesti in filme arme airsoft eviti accidentele precum cel din 93.

Pe langa asta, armele airsoft pot fi folosite si-n teatru, inclusiv in spectacole cu copii ori adolescenti.

De ce va zic toate astea? Simplu: armele airsoft nu folosesc doar la airsoft. Raspunsul ala neinteresat, nu am jucat si nu vreau sa ma joc asa ceva, nu functioneaza.

In alta ordine de idei, replicile unor arme celebre ar putea fi utile si-n casa. Nu este deloc ilegal sa detii asa ceva in casa, cand pui mana pe ea eventualul hot nu se va putea uita cu atentie daca este arma adevarata ori copia ei fidela.

E drept, chestia asta are si un mare dezavantaj: sunt cazuri, in SUA mai ales, de jafuri unde faptasii aveau asupra lor astfel de arme. Repet, un cunoscator le poate distinge (cu greu, dar poate), insa un angajat normal de la banca nu poate face asta. In plus, din 3 sau 4 jefuitori, este posibil ca unul dintre ei sa detina si o arma adevarata, fie cea expusa, fie o alta, ascunsa.

Legat de jocul in sine, airsoft, sa stiti ca este chiar fun. E drept, nu e pentru d-astia ca mine, care nu prea se pot ascunde, efectiv nu prea au cum, iar cu fuga nu stau deloc bine (sa nu zic altfel), insa chiar si asa, distractia este garantata. Judecand altfel, eu sunt util echipei: toata echipa adversa ma vede, ma impusca, facand asta se expune. Coechipierii mei isi pot face linistiti treaba. Nu vorbesc din auzite, ci din experienta.

Asadar, nu mai spuneti ca armele airsoft sunt inutile atat timp cat nu jucati asa ceva. Ele va sunt utile, fie si indirect. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. 1 comentariu la La ce sunt utile armele airsoft?. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “La ce sunt utile armele airsoft?

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.