Le sel de la Terre – Sarea Pamantului

Le sel de la Terre – Sarea Pamantului

 

In ultima vreme evitasem filmele documentare. Mi se pareau seci, nespectaculoase si, pe alocuri, plictisitoare. Putine documentare mi-au atras atentia de-a lungul vremii. Oricum, din punctul meu de vedere, locul documentarelor nu ar trebui sa fie pe marile ecrane. Sau asa gandeam pana acum.

Pana acum adica pana sa vad Le sel de la Terre – Sarea Pamantului, povestea fotografului Sebastiao Salgado. Acesta este un documentar care TREBUIE vazut pe un ecran cat mai mare. Un documentar fotografic pe care l-as baga pe gat tuturor celor care viseaza la joburi in multinationale si care se iau de cei care aleg sa-si urmeze pur si simplu pasiunea.

Sarea Pamantului poster

Ce am aflat din documentarul Le sel de la Terre – Sarea Pamantului?

1. Ceva ce stiam deja: omul este o fiinta extrem de distructiva. Cand AUZI despre razboaie de intristezi. Cand, insa, vezi IMAGINI cu razboaiele in cauza te cutremuri de-a dreptul.

2. Constati ca o pasiune poate fi transmisa din tata-n fiu. Nu inseamna ca ai fost un parinte rau daca ai fost plecat tot timpul. Dimpotriva, daca al tau copil se poate mandri cu tine e chiar ok.

3. Poti renunta la posturi bine platite, de exemplu unul la Banca Mondiala, pentru a face pur si simplu ce-ti place.

4. Doar dupa ce esti plecat foarte mult timp incepi sa apreciezi cu adevarat locurile natale. Tara ta devine MULT mai frumoasa dupa ce ai vazut alte tari.

Sarea Pamantului

5. Dezastrele naturale sunt reversibile. Paduri intregi, de milioane de copaci, pot fi replantate. In mod uimitor, se va reface atat flora, cat si fauna.

Mai multe nu am cum sa scriu despre Le sel de la Terre – Sarea Pamantului. Filmul este de ieri in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Independenta Film. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Le sel de la Terre – Sarea Pamantului. Categories: 2015, Filme Documentare, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Le sel de la Terre – Sarea Pamantului

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.