B-IFF 2015: Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

 

INTRODUCERE Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Avem de urmarit o drama istorica despre razboiul algerian de la jumatatea secolului douazeci. Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni a avut premiera pe 31 mai 2014 la Festivalul de Film de la Venetia.

loin-des-hommes

REZUMAT Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

In Algeria anului 1954 Daru, un ofiter trecut in rezerva ca invatator este obligat sa transporte un asasin catre cea mai apropiata garnizoana de jandarmi. Dealungul „calatoriei” intra in contact cu ambele tabere ale razboiului algerian.

PUNCTE DE INTERES Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Il urmarim pe Viggo Mortensen care a mai jucat in engleza, daneza si spaniola iar acum interpreteaza un rol in limba franceza intr-un film inspirat dintr-o poveste scrisa de Albert Camus.

Filmul da impresia unui „neo-western”, care evoca secolul nouasprezece al statelor unite cu localitati izolate unde cei mai importanti fac legea totul amestecat usor cu lumea alegriana in pragul unui conflict.

Filmul este regizat de: David Oelhoffen, iar scenariul de: Albert Camus si David Oelhoffen, in rolurile principale ii avem pe: Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek.

Departe de Oameni B-IFF 2015

PUNCTE TARI Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Il urmarim pe Viggo Mortensen care a mai jucat in engleza, daneza si spaniola iar acum interpreteaza un rol in limba franceza intr-un film inspirat dintr-o poveste scrisa de Albert Camus.

Cu un scenariu extrem de bine scris si pus in practica, povestea filmului este o poveste spartana de supravietuire in vremuri grele.

Cadrele si cromatica sunt foarte bine realizate intr-un moment istoric dificil de redat.

PUNCTE SLABE Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Nu este detaliat foarte bine momentul istoric al conflitului pentru independenta, deoarece Franta a ocupat Algeria 132 de ani, puteau sa mai insiste un pic.

Far from men

OPINIE Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni

Filmul imi aduce aminte de Battle of Algiers, merita vazut de catre orice fan al filmelor istorice.

Urmarind un film in stilul western cu actiunea in alta zona, perioada de timp si context politic nu pare nimic impresionant dar cand este vorba de un film foarte bine realizat discutam altfel, vorbim de un film care nimic nu s-ar invechi si nu ne-am plictisi sa il urmarim.

Filmul Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni a fost vazut la B-iff 2015, articolul fiind scris de Trif Vlad. Salutari CINEMILE tuturor!

 

. Niciun comentariu la B-IFF 2015: Loin des Hommes – Far from men – Departe de oameni. Categories: Filme de festival. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.