The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

The Avengers Age of Ultron POSTER

Introducere The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

“Age of Ultron”, a doua parte a seriei  Avengers , este un mix alambicat de efecte speciale si cateva momente de respiro in care actorii apuca sa-si spuna vreo 2 replici.  Regizor este Joss Whedon; componenta Razbunatorilor si a celor care li se opun : Robert Downey Jr. ( Iron Man- motivul pentru care fetele vin la filmul asta, sic), Chris Hemsworth ( Thor- al doilea motiv pentru care fetele vin la filmul asta, sic 2), Mark Ruffalo (Bruce Banner- Hulk, o aparitie conflictuala, dar de interes), Chris Evans( Captain America), Scarlett Johansson (Black Widow- motivul real pentru care barbatii vin la filmul asta, mare sic), Jeremy Renner (Hawkeye) si 3 aparitii nou- noute Aaron Taylor-Johnson( Quicksilver), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), James Spader (Ultron- doar cu vocea dar este mai mult decat suficienta, “if you know what I mean :)”.

Avengers 2015

Rezumat The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

De data aceasta, Tony Stark pune mana pe schita unui programel, aflat  inchis in sceptrul lui Loki pe care Razbunatorii il recupereaza dintr-un sediu Hydra din Sokovia (cica in Europa de Est, where the hell is that?). Impreuna cu Banner, se strang la o sezatoare si se pun pe treaba: ei spera sa creeze o inteligenta artificiala superioara care sa apere planeta de cei mai putin binevoitori, insa planul lor da gres. Ultron se dovedeste a fi un robot neascultator care mai mult, isi doreste moartea Razbunatorilor si a intregii umanitati. De aici, se deschide mareata cutie Marvel in care Razbunatorii au ocazia sa-si manifeste puterile printr-o orgie de efecte si confruntari atent selectionate pentru adultii copii din sala de cinema.

Avengers Age of Ultron

Puncte de interes The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

 • 7 nota pe IMDB. Hmmm, I wonder….why?;
 • Distrugeri, iar distrugeri, foc, apa, praf si iar praf; cam tot ce ti-ai dori sa faci in realitate cand esti nervos de la munca insa nu esti in stare pentru ca nu ai bani si nici armament;
 • Dupa filmul asta parca l-as mai vedea pe James Spader si in alte roluri mai bune; hmmm The office, poate?;
 • Dupa Avengers 3, Downey pleaca din universul Marvel. Adica nu-l mai vedem in costum de Iron Man. O crima!;
 • Avem prima lupta serioasa intre Hulk si Iron Man;
 • Scarlett Johnsson era insarcinata la filmari (lovitura sub centura, baieti, muhaha J). Au folosit 3 tipe ca inlocuitor, toate semanand izbitor de mult cu Scarlett. Cine stie, poate exista speranta si pentru cei mai putin norocosi, nu-i asa?
 • Cineva (nu spunem cine, e secret) ridica pentru prima oara ciocanul lui Thor; iar daca sunteti atenti, unul din Razbunatori il ridica pentru cativa milimetri timp de 2-3 secunde.

Captain America Thor Avengers 2

Puncte tari The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

 • Te distrezi si iti relaxezi creierul la filmul asta; adica nu te solicita intelectual aproape deloc;
 • Toata lumea se simte super-erou dupa ce iese din sala de cinema; inca n-am inteles de ce;
 • In lipsa unei povesti mai bune de zis, au compensat prin efecte speciale; ca Viagra pentru pensionari, nu?;
 • Daca nu iti place actiunea, atunci n-ai decat sa razi la glumele lui Ultron despre Iron Man (se presupune ca Ultron e un fel de hibrid al lui Stark, ca tipologie de personalitate).

Hulk Avengers 2

Puncte slabe The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

 • Am inteles nevoia de a insera CGI peste tot, dar daca tot le lasi actorilor cateva spatii de niste replici scurte, macar astea sa fie bune. Se simte ca totul este pe fuga, de la replici la relatiile inter-umane (Black Widow- Hulk; Hawkeye si familia sa); alergatura si ghiveciul asta de super- erou, anti- erou, om ma lasa cu ceva confuzie;
 • Ultron ca anti-erou putea fi exploatat mai mult; nu apucam sa intelegem aversiunea lui fata de razbunatori, fata de umanitate. Motivele lui sunt neclare, sunt mai mult impulsuri si daca l-am intreba de ce face asta, nici el n-ar sti sa raspunda.

Razbunatorii Sub semnul lui Ultron

Opinie The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

Filmul, in intregimea lui, continua putin cam subred povestea din Avengers  1; el pare ca reprezinta de fapt un fel de punte de legatura pentru un fir epic  mai sanatos  din urmatoarele filme pana la ultimul care va aparea in 2019. In urmatoarele aparitii  se pregatesc schimbari de personaje si de echipa, asa ca profitati cat mai puteti de sarmul lui Iron Man si verziciunea lui Hulk. Cum ar zice americanul: you never know, right?

Articolul despre The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron a fost scris de Sofia Ungureanu. Filmul este deja in cinematografe (din 24 aprilie), fiind adus in Romania de CineForum. Salutari CINEMILE tuturor!

. 2 comentarii la The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

2 thoughts on “The Avengers: Age of Ultron – Razbunatorii: Sub semnul lui Ultron

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.