Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Labirintul Incercarile Focului POSTER

 

Introducere Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Sunt fan al distopiilor adolescentine de la Hunger Games. Dintre urmasii HG mi-au placut Maze Runner si Darul lui Jonas, displacandu-mi, insa, seria Divergent (pe care si fanii o dispretuiesc acum, al doilea film fiind un dezastru). Asteptam, deci, cu mare interes Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului, avand mari asteptari de la el. Singurul lucru pe care-l aflasem era faptul ca filmul este ecranizarea cartii a doua, dar si a unei parti din a treia carte. Ma apuc cat de curand de citit cartile si ma conving cu exactitate, cert este ca am savurat filmul mai bine nestiind ce urmeaza sa se intample.

MAZE RUNNER: THE SCORCH TRIALS

Rezumat Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Thomas si ai sai prieteni descopera ca Poiana, cea ingradita de Labirint, nu este singurul loc care adapostea copii. Aici, Thomas se imprieteneste cu Aris (cel mai vechi copil din acel loc), impreuna descoperind ca lucrurile nu sunt deloc asa cum par. Dupa ce reusesc sa evadeze si de acolo se adapostesc printre ruinele unui oras parasit. Aici ei trebuie sa se fereasca nu doar de trimisii WCKD, ci si de oamenii infestati cu Arsita.

Maze Runner 2

Puncte de interes Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

 • Fanii distopiilor vor fi foarte incantati de imaginile cu orasul in ruina.
 • Tipul de film din care nu vei intelege nimic daca nu ai vazut prima parte.
 • Acelasi regizor, Wes Ball, ale carui unice filme regizate sunt cele 2 parti din Maze Runner.
 • O durata un pic mai mare decat prima parte, 130 de minute.
 • Deviaza destul de mult de la actiunea cartii, lucru care-l face interesant si pentru cei care le-au citit (cele 3 carti sunt gasibile pe Elefant.ro). Au intrat, de asemenea, si in actiunea cartii a treia. Interesanta, din acest punct de vedere, alegerea producatorilor: daca la Hunger Games au spart ultima carte in 2, rezultand 4 filme, aici au facut filmul 2 dintr-un volum si ceva, urmand ca deznodamantul sa-l aflam in ultimul film. Vedem la anul, dupa ce vom trage linie, cat de buna a fost aceasta alegere.
 • Trei dintre actori au jucat si-n celebrul serial Game of Thrones: Thomas-Brodie Sangster, Aiden Gillen, Nathalie Emmanuel.
 • Filmarile au avut loc in New Mexico.
 • Un film mai violent decat primul (pentru unii poate prea violent pentru un film pentru adolescenti). In unele momente ne simtim precum intr-un film cu zombie (oamenii infestati de Arsita seamana izbitor cu zombie).

Pachet Labirintul Maze Runner

Puncte tari Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

 • Desi are o durata mare, filmul este extrem de dinamic si de incarcat. Nu are deloc puncte moarte, as zice chiar dimpotriva. Cei care au citit cartile sustin ca au taiat extrem de mult din cartea a doua.
 • Nu se termina brusc si absurd, precum alte filme. Finalul este extrem bun, desi deznodamantul il vom afla abia la anul.
 • Interpretari la inaltime, in frunte cu Thomas (Dylan O’brien). Personajul Thomas este, per total, extrem de bine construit, desi este mult schimbat fata de pustiul buimac din prima parte.

MAZE RUNNER: THE SCORCH TRIALS

Puncte slabe Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Nu am evidentiat puncte slabe evidente, ne-existand interpretari slabe ori vreun defect evident. Unii ar putea spune durata excesiva, durata, insa, justificabila din punctul meu de vedere.

.
.

Opinie Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului

Desi oricum aveam asteptari mari de la el, Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului mi le-a intrecut, intrand in categoria MUST-SEE-urilor toamnei. NU mergeti, insa, daca nu ati vazut prima parte. Si dati o fuga sa cumparati si cartile dupa film. Eu deja am dat comanda 🙂 Abia astept sa-mi vina!

Despre Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului au mai scris: Andreea Giuroiu, Malaezu si Angela.

Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului este in cinematografe din 11 septembrie, fiind distribuit in Romania de Odeon Film. Salutari CINEMILE tuturor!

6 thoughts on “Maze Runner: The Scorch Trials – Labirintul: Incercarile Focului”

 1. E prima recenzie de film pe care o citesc de la tine și îmi place mult stilul organizat. Nu sunt neapărat de acord cu faptul că dacă nu ai văzut primul film nu înțelegi. Eu cred că e ușor să te prinzi cum stă treaba, deși recunosc că vreau să văd și prima parte.

  1. Pe bune de va inteleg. Te-ai apuca sa citesti volumul 2 dintr-o serie de carti fara sa-l fi citit pe primul? De ce la filme e altfel?

   Daca-i vorba de francize, gen James Bond, da. Nici io nu le-am vazut pe toate (is vreo 25). Nu-i bai. E un film de sine statator. Dar la ECRANIZARILE unei serii, e normal sa trebuiasca sa le vezi pe precedentele.

   Si nu, nu vreau sa te jignesc, chiar iti multumesc pentru aprecieri. Eu, insa, am tinut sa atrag atentia ca este tipul de film la care CHIAR trebuie sa vezi prima parte. Atata tot 🙂

   1. Nu mă simt eu așa ușor ofensată. Ca să îți răspund, nu, nu aș citi al doilea volum fără a-l citi pe primul, dar la filme mi se pare că poți să mai trișezi. Nu zic că nu ai dreptate. Normal, e mult mai bine dacă le vezi în ordine, dar mie (cu siguranță unii se vor regăsi în situația mea, iar alții în a ta) nu mi se pare genul de film la care să nu înțelegi ce se întâmplă dacă nu ai văzut și prima parte 😀

    1. Recunosc: nefiind in situatia ta, nu ma pot pronunta foarte bine. Pe de alta parte, astept sa vezi prima parte si sa-mi spui ce elemente ti-au scapat in a doua 🙂

RaspundE-MI-L

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.