Nunta a la grec 3 - My Big Fat Greek Wedding 3 Poster Romania

Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 este una dintre comediile pe care le asteptasem cu nerabdare. Insa pana sa va vorbesc despre ea, trebuie sa va zic partea dubioasa legata de primele 2.

Asadar, cine m-a intrebat aseara, inainte sa vad Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3, a primit de la mine urmatorul raspuns: prima parte mi-a placut, a doua m-a cam dezamagit. Memoria mea asta a retinut. Doar ca adevarul e altul, iar eu nu mi-l pot explica logic. Caci am cautat in arhiva blogului si am gasit articolul despre partea a doua a filmului. In acest articol, spuneam ca partea a doua e mai complexa, are glume mai bune. E mai fresh.

Si mai paradoxal este faptul ca nu imi mai aminteam ca am revazut prima parte. Eu aveam in minte doar prima vizionare, cea din 2002-2003 (filmul a aparut in 2002, dar eu pe vremea aia nu vedeam filmele imediat dupa ce au aparut). Aveam in minte avea comedie care m-a impresionat, m-a dat pe spate.

Incurcate-s caile memoriei mele…

Dar sa revenim la filmul curent. Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 mizeaza pe nostalgie. Familia Portokalos merge in Grecia a da unor prieteni de-ai batranului decedat jurnalul sau personal. Si pentru ca urna cu cenusa lui sa fie aruncata acolo unde acesta isi dorise sa fie aruncata.

Da, din start cineva poate spune ca e gresit, ca nu mai este vorba despre vreo nunta. Insa la greci nunta poate aparea oricand, din senin. Asa ca pastrati-va speranta. Si zambiti.

De ce Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 mizeaza pe nostalgie? Explicatia este simpla: Gus (Michael Constantine) si Rodney (Bruce Gray) au murit pentru ca si actorii care-i interpretau au murit. Asa ca producatorii au incercat sa profite de pe urma acestui lucru.

Evident ca depinde de spectator daca va aprecia umorul usor negru, nostalgia, starea contemplativa. Depinde si cum se va raporta fiecare la acest film: pentru unii, Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 inseamna Grecia, daca au fost acolo si merg an de an, vor aprecia vizita rapida facuta prin intermediul filmului. Altii se vor raporta la persoanele disparute din viata lor, se vor gandi la ce ar face pentru acestea dupa moartea lor. Cat de importante sunt promisiunile pe care le faci unui om inainte de a muri.

Totodata, in cazul unei francize continuate dupa multi ani, primul film al seriei a aparut in 2002 (acum 21 de ani!), iar al doilea in 2016 (dupa 14 ani), te raportezi si la cine erai tu in momentul aparitiei filmelor. In 2002 nu eram foarte pretentios la filme, poate SI din acest motiv mi s-a parut o comedie atat de buna la vremea ei. Memorabila. Atat de memorabila (stiu ca este incorecta gramatical aceasta exprimare) incat a reusit sa stearga din memorie a doua vizionare a filmului, cea din 2016.

Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 este un film de atmosfera, ai o muzica excelenta, iti da un vibe bun (chiar si cand se vorbeste despre moarte!), te racoreste (vezi marea aceea ALBASTRA, culoare specifica marii din Grecia; da, Meditarana are un albastru specific in Grecia!), facandu-ti in acelasi timp pofta de mancare greceasca (si de ouzo, in cazul meu).

Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 este considerat de unii, de multi, o ciorba (a la grec!) reincalzita. Mie mi s-a parut un pic diferit/a: un final, fie el fortat, al unei serii. Parca-i sta mai bine ca trilogie si parca nu se terminase cum trebuie. Cum era preconizat.

Per total, Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 este un film decent. Cine-l va vedea distinct de restul seriei ar putea fi multumit. A ras, s-a simtit bine, nu l-a deranjat nimic. Pentru ceilalti, primul film a ridicat stacheta prea sus. Mult prea sus pentru celelalte 2 continuari.

Las asta la final, pentru ca nu am vrut sa va influenteze in vreun fel lectura: Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 Poster Romania a parut multora mult prea haotic. Culmea, mie mi-a placut acel haos: nu vi s-a intamplat si voua sa mergeti intr-o vacanta si sa aveti acolo actiuni haotice? In vacanta, chiar si cei mai organizati oameni sunt haotici. Da, eu sunt din ala care incearca sa gaseasca un sens si-n haos. Nu stiu daca asta a fost intentia, dar haosul mi se pare ca face parte din farmecul acestui film. E comedie, nu e SF. E arta, nu e inginerie.

Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 a intrat in cinematografe din 8 septembrie 2023, fiind distribuit in Romania de RoImage.

ps: Cum este Nunta a la grec 3 – My Big Fat Greek Wedding 3 fata de predecesoarele sale? Pai ar trebui sa le revad pe acelea, cu ochii si mintea din 2023, pentru a ma pronunta. Eu as zice, „la prima strigare”, ca e mai nostalgic si mai putin comedie decat predecesoarele. Dar aceste lucruri nu-s neparat negative. Pentru unii, dimpotriva.

Etichete: ,