Mihaela Boros despre Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything)

La avanpremiera noulului Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything) nu am putut fi prezent, caci am avut ceva treaba la stadion, asa ca in locul meu am trimis o fana infocata a seriei After. In continuare sunt insemnarile Mihaelei Boros (cea din poza cover a acestui articol) despre film, cu o ampla introducere in care face scurte rezumate ale filmelor anterioare. Lectura placuta!

 

Am descoperit seria „After” atunci când s-a tradus în română şi îndată am îndrăgit-o, pentru că mă făcea să simt atâtea lucruri diferite. Am râs, am plâns şi am stat cu sufletul la gură până la ultima pagină, care, de fapt, nu era şi sfârşitul, pentru că urma un nou volum, iar eu am ţinut-o tot aşa până la ultima pagină a acestuia. Apoi Anna Todd a venit în România, unde a vorbit la Cărtureşti Carusel fanilor de toate vârstele, iar cu această ocazie am ajuns să îndrăgesc nu doar cartea, ci şi omul din spatele ei. Sincer nu prea mă uit la ecranizările cărţilor pe care le citesc, pentru că mai mereu ajung să mă dezamăgească, poate şi pentru că atunci când citesc îmi pot imagina personajele şi decorul aşa cum vreau eu. Dar atunci când a apărut primul film, „After”, îmi era deja atât de dor de personaje, încât m-am dus chiar în prima zi la cinema. Cred că actorii aleşi să îi joace pe Hardin şi Tessa au fost perfecţi şi mi-a plăcut din prima de ei. Cumva, când am ieşit din sala de cinema, eram extrem de fericită că am fost acolo.

Încă îmi aduc aminte cu drag cum totul a început cu Tessa care merge la facultate, iar de aici toată viaţa i se schimbă. Apoi Hardin cu colegii săi pun acel pariu, care duce la frumoasa poveste de dragoste dintre cei doi. Şi zic că este frumoasă pentru că este pe cât se poate de reală, dragostea nu este niciodată uşoară, uneori ne schimbă, alteori ne doare, dar totuşi asta nu ne împiedică să iubim. A fost o poveste despre prima dragoste şi greşeli şi mă bucur că ecranizarea seriei nu s-a oprit aici.

Cea de-a doua parte, „După ce ne-am certat”, a fost un film despre maturizare. Tessa, deşi continuă studiile, îşi ia un job, îşi cumpără maşină şi se poate spune că are tot ce îşi doreşte din punct de vedere profesional. Dar succesul profesional nu este suficient atunci când suferi. Iar Tessa îl iubeşte încă foarte mult pe Hardin, cu care nu poate fi împreună din lipsa de încredere. Cumva par doi tineri, care nu sunt pregătiţi să devină maturi şi responsabili, dar încearcă.

„După ce ne-am îndrăgostit” este singurul film din serie despre care nu pot spune decât că am uitat majoritatea întâmplărilor din secunda în care s-a terminat şi am ieşit din sala de cinema. Tessa şi Hardin se ceartă şi se împacă în stilul specific, cu care ne-am obişnuit deja până acum. Dar un secret iese la iveală şi strică mai rău relaţiile dintre personaje. Acest film a fost şi despre familie, despre cum trecutul ne influenţează şi ne transformă în ceea ce suntem astăzi, mai ales în cazul lui Hardin.

Deja pe la „După ce am găsit fericirea” eram mai mult nostalgică să reîntâlnesc personajele şi uitasem mare parte din ceea ce citisem, aşa că m-am dus la cinema să le revăd. Din nou, familia este o problemă, de data aceasta pe partea Tessei. Tatăl ei, cel pe care abia l-a regăsit, moare, iar Hardin, ca de fiecare dată, aleargă înapoi la Tessa pentru a-i fi alături, deşi erau certaţi. După această dramă, Tessa se mută la New York cu Landon, iar Hardin vine în vizită. Însă, chiar când lucrurile păreau că se îndreaptă, Tessa află adevăratul motiv pentru care Hardin a venit la New York şi anume să publice o carte, povestea pe care o scria el de când la început, când a cunoscut-o pe ea şi lucrurile o iau razna.

Am fost foarte curioasă de ultima parte, ce se va întâmpla, cum se termină totul, aşa că am fost şi am văzut şi „După tot ce s-a întâmplat”. Aş putea spune că această ultimă parte este, în general, despre Hardin, pentru că trebuia, într-adevăr, să aibă şi nişte timp pentru el, să se descopere, să se înţeleagă, şi să se accepte, dar este şi despre cea mai frumoasă poveste de dragoste, pentru că, după cum este de aşteptat, Tessa este marea lui dragoste şi toate acele certuri şi împăcări i-au ajutat să se maturizeze în ceea ce priveşte relaţia lor şi în relaţiile cu cei din jur.

La început, îl găsim pe Hardin într-un impas, deoarece încearcă să scrie o nouă carte, dar nu are inspiraţie, deoarece fără Tessa nu se poate concentra la nimic. Editura care i-a publicat prima carte îl forţează să se grăbească cu acest nou roman, dar lucrurile nu sunt atât de simple. Până la urmă, acesta urmează sfatul mamei sale şi se mută în Lisabona, unde regăseşte o fostă prietenă, de la care învaţă multe, dar se regăseşte şi pe sine. Dar tot tatăl său este cel care îi dă un sfat care îl salvează din starea lui, învăţându-l să se bucure de lucrurile mici, de fiecare succes, indiferent cât de neînsemnat ar putea părea. Doar astfel va putea merge mai departe şi va putea trăi o viaţă fericită.

Hardin face pace cu el, cu trecutul său, cu familia lui şi cu tot ceea ce simte, chiar dacă asta a presupus ca el să pună distanţă între el şi Tessa. Privind acum în urmă, aş putea zice că tot ce s-a întâmplat i-a „şlefuit”, transformându-i în ceea ce am descoperit în acest final. Deşi citisem cărţile şi ştiam cum s-a terminat, acest ultim film a fost neaşteptat de bun şi mă bucur că am văzut şi această ultimă parte, pentru că m-a făcut să zâmbesc şi să mă emoţionez, reamintindu-mi de ce iubesc această serie.

În concluzie, mi-a plăcut mult ultimul film al acestei serii, Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything), pentru că după atâtea împăcări şi despărţiri, după lacrimi şi zâmbete, chiar dacă am ajuns la final, când am ieşit din sala de cinema, mi-a trecut, din nou, prin minte faptul că o să le duc dorul personajelor, pentru că ecranizarea acestei serii mi-a plăcut la fel de mult ca şi cărţile după care a fost făcută.

Cam atat despre noul Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything), ultimul film al seriei. Despre mine mai spun doar atat: am vazut primul film al seriei, Dupa ce ne-am intalnit, si apoi am mai vazut abia filmul 3 sau 4 (pe bune ca am uitat pe care). Din pacate, despre ultimul fie n-am scris, fie articolul s-a pierdut in negura internetului. Culmea este ca desi seria nu pare a fi pentru mine, filmele nu mi-au displacut. Sunt complet uitabile, puerile, dar nu pot spune nicidecum ca ar fi proaste. Poate candva imi voi face curajul sa le vad pe toate, la rand, intr-o zi cu soare si cu multa plictiseala.

Intreaga serie After nu este disponibila in intregime pe vreun streaming online, doar primele 2 fiind disponibile pe Netflix. Cartile, daca vreti sa le cumparati, sunt disponibile la pachet pe Bookzone.

Filmul Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything) va intra in circuitul normal al cinematografelor incepand de maine, vineri 15 septembrie 2023, fiind distribuit in Romania de RoImage.

. 1 comentariu la Mihaela Boros despre Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything). Categories: 2023. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Mihaela Boros despre Dupa tot ce s-a intamplat (After Everything)

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.