Pe cand un film despre criptomonede?

Pe cand un film despre criptomonede?

 

 

Sa ne intelegem: nu am investit in criptomonede si nici nu am de gand sa fac asta. E drept, nu condamn pe nimeni, doar ca pur si simplu NU INTELEG cum sta treaba. Nu sunt o persoana atehnica, dar nici specialist nu ma pot considera.

Nu am inteles, dar vreau sa inteleg. Nu am inteles si, chiar daca nu voi intelege, nu-i condamn pe cei care o fac. Nici speculatiile bursiere nu sunt pe intelesul meu, dar de ce as da cu pietre in cei care se imbogatesc de pe urma lor?

Eu sunt, insa, cu filmele, drept urmare mi-as dori ca producatorii de film sa faca un film despre asa ceva. Ca sa va dau un exemplu: stiti de ce cartile lui Dan Brown au atata succes? Pentru ca au la baza chestii reale. Daca vorbeste de niste picturi, apai acelea exista. Iar cand vorbeste de-un oras, apai il descrie amanuntit. 

Eh, fix la fel imi doresc sa se intample si cu aceste criptomonede. Dau si 5 sugestii, neinsemnand ca ar trebui excluse din start alte posibilitati. Asadar:

  • Povestea inventatorului acestora. Au fost filme despre Steve Jobs ori despre fondatoru McDonalds, de ce n-ar fi un film si despre acestia?
  • Un film explicativ, documentar, in urma caruia pana si unul ca mine pricepe ce-s alea criptomonede.
  • Aceste criptomonede sa fie incluse, indirect, in filme. Sa vedem, intamplator sau nu, tranzactii cu acestea. Nu vreau neaparat un film acuzator, din care sa reiasa ca-s monede pentru teroristi, pentru cei care vor sa se ascunda. As zice ca vreau ceva neutru, ca na, datorita lor un pustan de 15 ani isi poate cumpara ceva fara stirea parintilor. Un joc pentru consola, sa zicem.
  • Explicatii SF pentru aparitia acestor criptomonede. Cum in cartile lui Dan Brown avem referiri istorice, inclusiv la Cina cea de Taina, de ce sa nu gasim ca prima oara aceste criptomonede au fost gandite de Newton ori Einstein. E posibil, zic.
  • Un film despre speculantii pe aceasta piata. Un fel de Lupul de pe Wall Street, varianta virtuala. Criptica.

Si atentie: nu vorbim doar despre o singura moneda. Cand zicem criptomonede, 90% dintre persoane se gandesc la bitcoin. Nu e singura, fara sa spun daca e cea mai buna, cea mai sigura ori cea mai scumpa. Repet, nu e domeniul meu, habar n-am cum sta treaba.

Recent, adica acum vreo 2 zile, am auzit de moneda virtuala numita IOTA. Daca sunteti curios de pret IOTA, puteti cauta. Singurul lucru pe care l-am retinut este ca ar avea un principiu de baza diferit. Complet diferit fata de Bitcoin. Nu ca le-as fi inteles.

Caci asta-i marea mea problema: nu inteleg principiul de baza al acestor criptomonede. Nu inteleg plus-valoarea pe care o aduc ele. Un calculator mineaza, asta inteleg. Dar care este beneficiul societatii in ansamblu? Cu ce fac eu bine societatii daca-mi las calculatorul se mineze?

Cam atat despre criptomonede si despre eventualele filme care s-ar putea face pe tema asta. Daca aveti alte sugestii, rog a le lasa in comentarii. Las mai sus un clip din decembrie 2017 legat de IOTA. Lasand la o parte predictiile, aveti acolo si cateva explicatii. Salutari CINEMILE tuturor!

. Niciun comentariu la Pe cand un film despre criptomonede?. Categories: Cinemilii speciale. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.