Rampage: Scapati de sub control

Rampage: Scapati de sub control

 

 

Cu un sinopsis banal, deloc original, cu o distributie decenta, spectaculoasa, si cu perspectiva unor efecte vizuale foarte bune, Rampage: Scapati de sub control se anunta un film decent, dar de duzina. Un film pe care-l vei uita repede, a carui lansare va fi umbrita de multe alte lansari ce au loc in perioada asta.

Pana sa va spun cum este, de fapt, trebuie sa fac precizarea importanta: mai sunt filme cu titlul Rampage, cele mai recente fiind Rampage (din 2009) si Rampage: Capital Punishment (din 2014). Pentru a nu fi confuzii, distribuitorul roman a ales, in mod inspirat de aceasta data, sa-l diferentieze inca din titlu: daca titlul original este doar Rampage, in Romania a fost lansat sub titulatura de Rampage: Scapati de sub control, o varianta infinit mai buna decat eventualul Rampage (2018). Pana si pentru mine, ca blogger, e o varianta mai fericita: articolasul acesta va fi mult mai usor de gasit. Ideea este simpla: e doar o coincidenta de nume, aceste filme NU au nicio legatura intre ele.

Daca, totusi, numele Rampage va suna cunoscut, asta se intampla datorita jocurilor. Vorbim de un joc lansat in anii 80 de Midway (in 1986, de fapt), care a primit succesive continuari. Ultimul joc Rampage a fost lansat in 2006 si este disponibil doar pe consola Wii. Mai jos vedeti o comparatie in acest sens, intre joc(uri) si film.

Despre ce este vorba in film? Pai despre un experiment genetic, o editare genetica, asa cum se intituleaza, prin care o fiinta capata dimensiuni incredibile si devine aproape indestructibila. George, o maimuta pe care Davis o salvase de niste braconieri dornici de sange, primeste accidental acest virus. Si, din pacate, nu este singura fiinta in aceasta situatie. Trei animale aproape fantastice, o gorila, un crocodil si un lup, gonesc nebuneste prin Chicago, cu intreaga armata pe urmele lor, distrugand totul in jur.

Ideile din film nu sunt deloc originale, primul gand ducandu-ma inspre mult mai cunoscutele Godzila si King Kong. Amandoua au avut parte, in ultimii ani, de reboot-uri si remake-uri care le-au scos din nou la lumina.

De fapt, in acest Rampage: Scapati de sub control avem un fel de 3xGodzilla. Sau, mai precis, un Godzilla 3D. E drept, nu are nimic japonez in el, este un Godzilla ultra-comercial, curatat in intregime de referintele culturale ori filosofice.

Este un film de popcorn, un film cu certitudine de IMAX, la care te duci strict pentru distractie. Te bucuri de efectele vizuale 3D, unele dintre cele mai bune din ultimii ani, te uiti la actorii din distributie, care niciunul nu a dezamagit, dar despre care nu poti spune, sub nicio forma, ca au interpretat bine. Sau are cineva impresia ca Dwayne Johnson este un actor bun?

Cum este Dwayne Johnson, de fapt? Pai, zic multi (de fapt, multE) c-ar fi aratos. Este mare, plin de muschi. Este carismatic. Este inimos (in toate filmele el joaca cu sufletul). Si isi interpreteaza corect partitura, nu dezamageste aproape niciodata.

Si fix asa este si filmul Rampage: Scapati de sub control, pare construit dupa chipul si asemanarea protagonistului principal: un film care iti livreaza fix ce-si propune, un film cu batai intre aia mari, un film pentru public si nu pentru critici.

Dialoguri inteligente? Probleme morale? N-avem. Incercati in alt film.

Avem, ce-i drept, cateva replici extrem de amuzante, desi umorul este din acela brut, din topor. Sau, ma rog, din pumn, picior ori alte alea. Caci topoare, in sine, n-am intalnit in film.

Rampage: Scapati de sub control nu dezamageste, pe mine chiar m-a surprins prin efectele vizuale excelente, dar este un film usor uitabil. Ar putea fi lesne continuat, desi la fel de bine poate fi inventata o poveste la fel de seaca, la fel de banala, cu alte personaje, careia sa i se adauge niste efecte vizuale bune. Lucrurile vor sta fix la fel, indiferent de alegere.

Ce ma uimeste pe mine in mod negativ este ca nu am intalnit, nicio secunda, atmosfera de joc. Nu am simtit in niciun moment al filmului ca ar trebui sa iau controller-ul si sa intru in actiune. Rampage: Scapati de sub control este un film pe care nu-l simti ca-i facut dupa un joc. Daca nu stii informatia asta, nimic nu-ti da de inteles ca asa ar sta lucrurile. Mie mi se pare un aspect negativ, dar cei care nu se joaca, cei care se duc la film doar pentru distractie, nu vor fi afectati de acest lucru.

Rampage: Scapati de sub control intra de azi, (vineri) 13 aprilie, in cinematografe, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment. Salutari CINEMILE tuturor!

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.