Singularity – Kronos: Solutia Extrema

Singularity – Kronos: Solutia Extrema

 

 

 

Cred ca ati auzit deseori vanturata ideea conform careia cea mai mare problema a acestei planete o reprezinta locuitorii ei. Nu TOTI locuitorii, ci, culmea, cei mai inzestrati intelectual dintre ei. Da, planeta era frumoasa, avea o logica a ei, un curs al ei, pana cand omul a intervenit si a schimbat totul.

In viata reala nu prea poti sa afirmi asta, decat cu jumatate de gura. Exista ecologisti care se lupta pentru planeta, care se opun oricarei forma de exploatare, fie a resurselor subsolului, fie a exploatare a faunei. In conceptia unor ecologisti, omul trebuie pur si simplu sa traiasca cu ce creste in pom ori in Pamant.

Razboaiele au aparut tocmai din cauza acestor resurse. Caci altfel, indiferent de etnie, rasa si alte alea nu ar trebui sa te bati pentru o bucata de pamant. Adica ar trebui sa poti trai in liniste si pace alaturi de alti oameni, oricine ar fi acestia. Ar trebui…

In filme, in special in SF-uri, poti face afirmatii pe care nu ti le permiti in viata reala. Poti sa-ti imaginezi cum ar fi sa aplice cineva solutia finala, ce s-ar intampla daca un nebun de genul chiar ar extermina intreaga specie umana, urmand, bineinteles, sa faca in asa fel incat el sa ramana, sa supravietuiasca.

Unul dintre aceste SF-uri, care pleaca fix de la premisa asta, este Singularity – Kronos: Solutia Extrema. O super-companie producea roboti, roboti care erau deja o obisnuinta in viata oamenilor (3 din 4  case aveau un robot). La un moment dat seful companiei, big boss, hotaraste sa aplice solutia finala, sa activeze Cronos (un fel de super-mega robot). APROAPE toata rasa umana este exterminata, planeta urmand a avea parte de un restart. Fara sa intru in alte detalii, va spun doar ca pe Pamant sunt cativa supravietuitori, aici existand un loc secret numit Aurora. Pentru a da de el, conducatorul suprem (cum altfel sa-i spun) trimite un robot umanoid (vesnica poveste, jumatate om, jumatate robot, de cine asculta si cat de loial este oamenilor ori creatorului sau) pentru a se imprieteni cu oamenii (un om) si a dezvalui locatia Aurorei.

Acum, va las pe voi sa descoperiti cum se termina totul, va mai spun 3 lucruri despre film:

– Nu e #spoiler, insa finalul nu e final. Lasa totul pentru un eventual sequel. Care pot fi mai multe. Lucru cu care nu prea-s deloc de acord, fiecare film ar trebui sa aiba, distinct, introducere, cuprins, incheiere. Ca la scoala.

– Nenea ala care a decis totul mi se pare culmea autismului. Oricat de fan eco ai fi, ori de rau intentionat (caci na, rasa umana ti-o fi facut ceva in trecut), tot nu inteleg cum de cineva isi doreste sa traiasca singur-cuc pe acest pamant. Robotii nu se pun, cu ei nu poti socializa. Si nici … altceva :))

Despre el vorbeam 🙂

– Vizual, pentru ceea ce ofera, filmul putea oferi mult mai mult. Nu doar ca nu-i 3D, dar parca-i filmat cu frica, nu care cumva sa vedem niste cadre largi cu orasele distruse. Lupte efective, memorabile, nu avem, asa ca vizual filmul ramane dator.

Per total, Singularity – Kronos: Solutia Extrema pare a fi un bun film introductiv. Chestiile importante si serioase par a fi lasate pentru viitor, cand probabil vom primi si explicatiile de rigoare (caci multe lucruri sunt inca ambigue). Si, exact asa cum ne transmite si filmul, viitorul asta e tare incert.

Singularity – Kronos: Solutia Extrema intra in cinematografe din 1 decembrie, fiind distribuit in Romania de RoImage. Salutari CINEMILE tuturor!

ps: Cum s-o fi ajuns de la Singularity – Kronos: Solutia Extrema doar traducatorul stie. Culmea, nici nu cred ca vreau sa aflu :))

. Niciun comentariu la Singularity – Kronos: Solutia Extrema. Categories: 2017. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.