Superfast – O parodie in viteza

Superfast – O parodie in viteza

SuperFast POSTER

Introducere Superfast

Stiti, deja, pasiunea mea pentru parodii. Am savurat seria Scary Movie, am regretat ca Hungover Games nu a ajuns in cinematografe si asteptam cu nerabdare o parodie si dupa seria Fast and Furious. Cand am auzit de SuperFast am tresarit: uau, asa repede? Bucuria a fost, insa, si mai mare atunci cand am auzit ca filmul chiar va rula in cinematografele patriei. Stiam ca o sa-mi placa, eram convins ca ma voi distra copios la film. Ceea ce s-a si intamplat.

Scary Movie, una dintre cele mai celebre serii de parodii
Scary Movie, una dintre cele mai celebre serii de parodii

Rezumat Superfast

Povestea urmeaza firul actiunii seriei originale. Avem pe Paul White, un politist care se infiltreaza printre organizatorii de curse ilegale. Echipa vitezomanilor era condusa de Vin Serentos. Scopul politiei era sa-l prinda pe marele mafiot Juan Carlos de la Sol, care-si ascundea banii intr-un … restaurant. Deznodamantul il aflati singur. Eu va pot doar garanta ca se lasa cu mult ras.

SuperFast SuperIute SuperFurios

Puncte de interes Superfast

  • Regizorii sunt doua persoane abonate la parodii. Jason Friedberg (scenarist, regizor si producator al Superfast) are la activ urmatoarele parodii: Scary Movie (primul, cel din 2000, unde a fost printre scenaristi), Meet the Spartans si Disaster Movie (unde a fost regizor, producator si scenarist), SpyHard (din 2006, unde a fost scenarist), Date Movie (scenarist si regizor) si Starving Games (doar regizor). Celalalt regizor, Aaron Seltzer (producator si scenarist in acelasi timp), a lucrat si el la mai multe parodii, in majoritatea cazurilor alaturi de Jason Friedberg.  Cine a vazut filmele mentionate anterior poate regasi acelasi tip de umor.
  • Distributia este formata din actori necunoscuti ori in cel mai bun caz din linia a doua sau a treia. Actorii de prima mana nu doresc sa joace in parodii de genul.
  • Pe IMDB are o nota de 3.9, acest gen de filme fiind repudiate de critici. Nu inseamna neaparat ca trebuie evitate.

SuperIute si SuperFurios

Puncte tari Superfast

  • O comedie buna, care isi propune un singur lucru: sa te faca sa razi.
  • Personajul Vin Serento, o combinatie interesanta si amuzanta, este extrem de bine jucat de Dale Pavinski. Uneori ai putea jura ca este Vin Diesel.
  • Replici extrem de misto. Cea mai tare: „Nu conteaza masina sofata, ci conteaza soferul masinii sofate care se ocupa de sofat”.
  • Personajul Juan Carlos de la Sol este interpretat de un actor de origine mexicana (Omar Chaparro). Si el este foarte bine interpretat.

SuperFast

Puncte slabe Superfast

  • Unele glume sunt exagerate.
  • Multe faze sunt complet nerealiste. Nu ca filmul original al fi 100% realist, dar tractarea unui magazin pe sosele mi se pare o exagerare (desi pe alocuri este amuzanta).
  • Unele personaje sunt slab interpretate. Poate din acest motiv interpretarile celor 2 par foarte bune. Per total, insa, se simte faptul ca nu sunt actori de prima mana (Desi, intr-un fel, aerul de amatorism face parte din farmecul filmului).
O captura de imagine imposibila intr-un film serios :)
O captura de imagine imposibila intr-un film serios 🙂

Opinie Superfast

Fara puncte forte care sa-l faca film genial, dar si fara sa dezamageasca mult intr-o privinta sau alta, SuperFast se dovedeste a fi fix ceea ce si-a propus: o parodie extrem de amuzanta, desi pe alocuri exagerata, a seriei Fast and Furious. Va reusi, oare, sa convinga publicul roman sa il vada? Pe critici deja i-a convins: au dat cu el de pamant.

Despre SuperFast au scris deja Malaezu si Andreea. Ei au fost, se pare, mult mai iuti decat mine. Nu sunt, insa, deloc furios pe acest lucru 🙂

Superfast intra de maine in cinematografele din toata tara, fiind adus in Romania de Freeman Entertainment. Salutari SUPERiuti TUTUROR!

. Niciun comentariu la Superfast – O parodie in viteza. Categories: 2015, Filme noi. Tags: , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.