Superpolitistii. Misiune: Bunica – Only 3 days left

Superpolitistii. Misiune: Bunica este o comedie frantuzeasca excelenta, una dintre putinele astfel de pelicule pe care publicul autohton are ocazia sa le vada in cinematografele patriei. Spun din start: este o comedie excelenta, la care vei rade cu gura pana la urechi.

Superpolitistii. Misiune: Bunica este o PARODIE, asa ca nu te astepta ca totul sa fie foarte logic in acest film. Pelicula are insa o asa numita logica interna, nu este nimic cu adevarat senzational. Nu este film de actiune american, nu tine nimeni cu dintii de un elicopter. Insa intr-o buna masura sunt ironizate acele filme americane.

Superpolitistii. Misiune: Bunica mi-a adus aminte de copilarie. Pe vremea cand eram mic, foarte mic, si nu prea stiam eu cum sta treaba cu filmele, nu ca acum as avea prea mult habar, credeam ca francezii fac doar „comedii proaste”. Ma rog, nu doar filmele cu Louis de Funes (seria celebra cu Jandarmii), ci si multe alte filme frantuzesti din aceeasi categorie. Ma rog, acestea erau date la televizor prin anii 90, ca filme frantuzesti. Daca as fi vazut atunci acest film, nu as fi stiut referintele, nu as fi avut habar ce filme ironizeaza, dar l-as fi savurat ca atare. Si mi-ar fi intarit convingerea ca francezii fac DOAR comedii de genul.

Superpolitistii. Misiune: Bunica are o poveste relativ simpla: un cartel mexican o rapeste pe bunica lui Rayene, care are doar 3 zile la dispozitie sa le indeplineasca cerintele. Care sunt acele cerinte si cine il ajuta pe neindemanaticul Rayene sa-si recupereze bunica ramane sa descoperiti singuri.

Pana sa ma iau de traducerea titlului acestui film, una absolut nefericita, trebuie sa spun ca Superpolitistii. Misiune: Bunica este continuarea filmului 30 jours max (din 2020). Practic, „Maximum 30 de zile” (atat a avut Rayene la dispozitie ca sa devina eroul sectiei de politie) se transforma in „Doar 3 zile ramase”. Iarasi din pacate, primul film al seriei nu a fost distribuit in Romania.

De ce alegerea titlului Superpolitistii. Misiune: Bunica a fost gresita? Pai din 5 motive:

  1. Titlul contine de fapt 3 titluri. 3 subtitluri daca vreti. Sa tii minte acest titlu mi se pare o adevarata provocare, desi altfel sunt doar 3 cuvinte.
  2. Titlul contine 2 semne de punctuatie. Mie si unul singur mi se pare prea mult. Enorm.
  3. O cifra in 3 titlu ar fi sugerat cu totul altceva: cursa contracronometru, ceva alert. Ceea ce ar fi adus spectatorii in salile de cinema.
  4. Se pierde orice legatura cu filmul anterior.
  5. Nu in ultimul rand, de ce superpolitistii la plural? Nu trebuia sa fie scos in evidenta personajul principal? EL are acea misiune, ceilalti doar il ajuta.

Superpolitistii. Misiune: Bunica dureaza doar 90 de minute, adica durata ideala pentru o comedie. Cat un meci de fotbal fara pauza.

Mergeti si voi sa vedeti Superpolitistii. Misiune: Bunica, al carui unic defect vizibil este traducerea absurda a titlului. In rest pe bune ca nu ii veti gasi defecte majore, asta neinsemnand ca e un film genial.

Superpolitistii. Misiune: Bunica a intrat in cinematografe din 1 decembrie, fiind distribuit in Romania de Ro Image 2000 & Prorom.

ps: Superpolitistii. Misiune: Bunica il are ca regizor pe simpaticul Tarek Boudali. El a regizat fix 3 filme, in afara de acestea 2 a mai regizat Te’nsori cu mine, bro?, insa ca actor a jucat in multe alte filme. Dintre cele care au ajuns si la noi, mentionez Babysitting (cu a sa continuare), Alibi.com (cu a sa continuare), dar si Nicky Larson (Un detectiv afemeiat). Vorbim deci despre un actor care din cand in cand vrea sa si regizeze cate ceva. In joaca mai mult. Asa ca toate stangaciile regizorale, pe care cunoscatorii le vor observa, trebuie trecute cu vederea. Pentru un non-regizor, filmul pare chiar bun. Ma rog, nu stiu in ce masura un actor profesionist poate fi catalogat drept non-regizor. Nu vreau sa intru in aceasta discutie, am simtit insa nevoia sa subliniez acest aspect.

. 1 comentariu la Superpolitistii. Misiune: Bunica – Only 3 days left. Categories: 2023. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Superpolitistii. Misiune: Bunica – Only 3 days left

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.