Ana Marin despre TAG: Da-o mai departe

Tag – Da-o mai departe este un film de exceptie, nu doar ca merita vazut cu toata gasca de prieteni, dar merita sa fie vazut si cu intreaga familie si cu prichindeii daca sunt la varsta la care pot vedea filme cu tente sexuale.

Daca mai pui si faptul ca filmul este bazat pe fapte reale, cu atat mai mult iti va placea. O gasca de 5 prietenii, se prind intr-un joc de leapsa – la varsta de 9 ani. Cu reguli clare si trecute intr-un caiet, semnate si acceptate de toti cei prinsi in acest joc, in luna mai a fiecarui an, cei 5 cauta cele mai ingenioase modalitati de a preda „Jocul” altuia. Cel care ramane cu leapsa este rusinea grupului timp de un an. Extrem de competitivi, este modalitatea prin care, desi imprastiati prin tara, pastreaza legatura si an de an se vad cu aceasta ocazie.

Editia leapsei din acest an este un pic diferita, pentru ca Jerry – cel care nu fusese prins in nici o editie, se insura si dorea sa paraseasca jocul. Jerry este interpretat genial de catre Jeremy Renner pe care il stii din Avengers: Age of Ultron, Misiune Imposibila: Natiunea Rebela sau Captain America: Civil War. Decizia lui ii pune pe ceilalti 4 prieteni intr-o situatie cel putin ciudata, asa ca desi nu au fost invitati la nunta se pun pe drum spre orasul natal. Bob Callahan (interpetat de Jon Hamman) este director de firma si este prins intr-un interviu cu o jurnalista de la Wall Street Journal care simtind un bun subiect de articol se prinde in goana celor 5 prieteni pentru a surprinde toata povestea.

De fapt, de la personajul jurnalistului este si pornita povestea pentru ca in 2013 reporterul (real, de data aceasta) Russell Adams este cel care scria articolul: It Takes Planning, Caution to Avoid Being It”, pe baza caruia s-a facut filmul din 2018. Ciudata alegerea de a schimba sexul personajului, transformand jurnalistul in jurnalista, insa in ciuda asteptarilor domnisoara nu se cupleaza cu nici unul dintre personajele principale. Russell face parte si din echipa de scenaristi a filmului.

Unul dintre lucrurile care mi-au placut: pampalaul grupului este de fapt liderul. Ed Helms pe care il stii din „minunatia” de „Mahmureala” sau din aiuritul „We’re the Millers” unde a jucat alaturi de Jennifer Anniston este atat de haios in rolul Hogan „Hoagie” Malloy incat putine vor fi secventele cu el la care nu vei rade. De fapt, vei rade tot filmul – glumele, felul in care este scris scenariul, personajele si abordarea actorilor – totul este facut sa te tina hahaind pe toata perioada peliculei.

Pentru ca nu vreau sa iti stric din placerea de a vedea filmul, iti voi spune ca trailerul are doar o mica parte din faze care te vor face sa te tii cu mana de burta si sa iti iasa sucul pe nas din cauza rasului pe parcursul celor 100 de minute. TAG – Da-o mai departe este un film despre prietenie, despre bucuria de a trai fiecare moment, de a aprecia lucrurile care te-au format ca adult, de a impartasi momentele importate cu o mana de oameni care te inteleg si te accepta in ciuda oricaror lucruri pe care le faci sau spui, pentru ca iti sunt familie, nu doar prieteni. Daca pleci cu ceva de la film, pleaca cu asta: nu incetam sa ne jucam pentru ca am imbatranit, ci imbatranim pentru ca am incetat sa ne mai jucam. Leapsa e…la tine!

TAG: Da-o mai departe a intrat in cinematografe din 6 iulie, fiind distribuit in Romania de Vertical Entertainment. Pe Ana Marin, autoarea acestui articol, o MAI puteti citi pe BloggerMarin.net.

. Niciun comentariu la Ana Marin despre TAG: Da-o mai departe. Categories: 2018. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.