Toto si surorile lui

Toto si surorile lui

TOTO-SI-SURORILE-LUI

V-am mai spus de atatea ori ca sunt o persoana vizuala. Ca pe mine ma impresioneaza imaginile mai mult decat cuvintele. Pentru mine o imagine face mai mult de o mie de cuvinte.

Daca citesc un reportaj in care imi sunt descrise lucruri grave, sansele sa fiu impresionat sunt minime. Cuvinte gen saracie, mizerie, droguri, pot trece neobservate. Creierul meu este, probabil, setat sa nu-si poata imagina lucruri dramatice.

Cand insa LE VAD, ma deprim instant.

Iar Toto si Surorile lui este un documentar facut cu protagonistii reali, nu cu actori care au imitat acele situatii. Toate acele scene exista, mizeria aia este REALA. Sa nu mai zic de faptul ca dintotdeauna am avut frica de ace. Din acest motiv drogurile ma sperie mai mult decat ii sperie pe altii: nu doar efectele pe care-l au asupra oamenilor, ci si faptul ca implica ace.

Totonel, personajul principal, are 10 ani. Are doua surori: Andreea, de 14 ani, si Ana, de 17 ani. Mama lor este inchisa pentru trafic si detinere de droguri. Asteapta eliberarea mamei lor, pana atunci ei descurcandu-se singuri ori bazandu-se pe unchii lor. Problemele legate de droguri nu-i ocolesc nici pe ei.

Un documentar dur, care te va deprima, insa cu siguranta un documentar din care ai multe de invatat. Felicitari HBO Romania si Alexandru Nanau Production pentru el. Toto si surorile lui poate fi vazut diseara, la ora 20, pe HBO, insa este disponibil si pe HBO GO. Salutari CINEMILE tuturor!

ps: Articolul despre filmul Toto si surorile lui este primul articol despre un film documentar pe Cinemil.ro. Nu are structura clasica, a articolelor cinemile. Fiind documentar, nu poate fi aplicata acea structura.

. Niciun comentariu la Toto si surorile lui. Categories: Filme Documentare. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.