Victor Frankenstein

Victor Frankenstein

Victor Frankenstein POSTER

Introducere Victor Frankenstein

Inca o adaptare a celebrei povesti cu Frankenstein? Ce mai poate fi spus nou in privinta acestei povesti, pe cat de captivanta, pe atat de infricosatoare? Singurul lucru pe care-l stiam inainte de vizionare era ca urma sa-l revad pe Daniel Radcliffe aka Harry Potter. Ce magie urma sa faca Harry in aceasta noua adaptare a celebrei povesti?

Victor Frankenstein 2015

Rezumat Victor Frankenstein

Desi povestea este binecunoscuta, va zic pe scurt, fara spoilere, despre ce este vorba: Igor (interpretat de Daniel Radcliffe) are calitati uimitoare, desi este doar o umila sluga a unui proprietar de circ. Calitatile sale sunt puse in valoare de omul de stiinta Victor Frankenstein, intre ei legandu-se o prietenie extrem de ciudata. Victor Frankenstein face experimente extrem de periculoase, iar singurul care l-ar putea opri este Igor.

Puncte de Interes Victor Frankenstein

  • O distributie interesanta: James McAvoy (Charles Xavier din X-men) in rolul lui Victor  Frankenstein si Daniel Radcliffe (Harry Potter) au rolurile principale, in timp ce regia este semnata de Paul McGuigan (Lucky Number Slevin, Sherlock 2010). Versiunea scotiana a lui Frankenstein ar zice unii.
  • Desi nu stiu cat s-a dorit acest lucru, este un film de epoca (epoca Victoriana), unde elementele SF si, mai ales, horror sunt in plan secund. Multi pun asta la defecte ale filmului, eu tin doar sa semnalez aceste aspecte.
  • Este un remake, nefiind, asa cum credeau unii, un sequel al filmului de acum 1 an si ceva.
  • Nu este 3D.

Victor Frankenstein caption

Opinie Victor Frankenstein

Personal, nu am fost niciodata fan al ideii de Frankenstein. Unii sunt fascinati de poveste, personal fiind complet neutru. Calitati si defecte, in sensul real al cuvantului, nu pot gasi. De exemplu, eu as spune ca un mare defect al filmului este faptul ca e 2D, insa multi apreciaza acest lucru. De asemenea, faptul ca e prea putin horror, prea putin SF si prea mult film de epoca este de bine sau de rau? Victor Frankenstein este, aici, un personaj chipes si simpatic, oricat de absurd ar parea fanilor povestii.

VICTOR FRANKENSTEIN

Din aceste motive, am scos sectiunile clasice cu Puncte tari si Puncte slabe si spun efectiv opinia mea: un film bunicel, o incercare interesanta, prea apropiata, insa, in timp de precedenta ecranizare. Acest Victor Frankenstein imi pare a se adresa mai mult nefanilor seriei, acestia din urma avand multe motive de a stramba din nas. Mi-a placut, insa as fi preferat-o, in 2015, s-o vad in format 3D. Iar daca ar fi fost sa evidentiez un punct forte evident, acesta ar fi interpretarea lui Daniel Radcliffe, caruia i se potriveste extrem de bine rolul.

VICTOR FRANKENSTEINVictor Frankenstein este in cinematografe din 4 decembrie, fiind adus in Romania de OdeonFilm. Salutari CINEMILE tuturor!

. 1 comentariu la Victor Frankenstein. Categories: 2015, Filme noi. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Victor Frankenstein

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.