Weekend de vis
Weekend de vis este un fel de invers al filmului Teambuilding, varianta plictisitoare, aia plina de obsesii de munca, de meetinguri, de call-uri si de alte asemenea. Bonus: vedem viata din corporatie si-n timpul pandemiei, cand toate cele de mai sus se faceau online, pe zoom ori pe alte platforme. Ca tot mi-era mie dor de acea perioada si de obsesiile aferente ei…
Weekend de vis ne spune povestea unui cuplu de corporatisti care isi doreste un copil, pe care insa nu-l poate avea. Fizic ei sunt ok, medicii nu au gasit nimic bolnav in ei, insa copilul nu venea. In disperare de cauza, apeleaza la o mama surogat de peste Prut. Cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri. Cum tot singuri veti descoperi insemnatatea titlului, unul despre care spun doar atat: excelent ales din toate punctele de vedere.
Despre Weekend de vis trebuie sa va mai spun pe scurt 5 lucruri, si bune, si mai putin bune. Sa le iau pe rand:
- Actorii Radu Micu si Ioana Marcoiu au o chimie senzationala intre ei. Interpretarile lor sunt foarte bune si luate separat, dar impreuna sunt de-a dreptul senzationali.
- Personajul interpretat de Ioana Marcoiu, Maria, m-a enervat crunt. Nu doar ca este corporatista, dar mai este si vaccinista radicala, din aia care considera ca cine nu se vaccineaza trebuie sa-si caute de lucru. Sau sa moara de foame. Sau sa moara pur si simplu. Incercati totusi sa cititi acest punct in alta nota: un personaj pe care-l dispretuiesc este un personaj realist, un personaj aproape real. Daca m-ar lasa indiferent ar insemna ca este un personaj prost interpretat ori fake. Nu pot dispretui un super-erou ori un robot, insa pot uri din tot suflet un personaj pe care simt ca l-as putea intalni ori pe care, intr-o forma sau alta, l-am intalnit deja. L-am intalnit la tot pasul, ca sa fiu mai precis. Am cunoscut mult prea multe personaje de genul, personaje care, exact ca Maria din film, aveau putere de decizie. Din acest motiv, aceste motive, nu doar ca n-am putut empatiza cu drama Mariei, dar undeva acolo, intr-un colt al sufletului meu negru, chiar m-am bucurat. Am considerat ca a primit fix ce a meritat. Karma is a bitch, cum zic corporatistii!
- In distributie mi-a atras atentia un alt nume: Irina Margareta Nistor. Din pacate, principala ei calitate, cea care o face usor de recunoscut de la o posta, VOCEA, nu ii este pusa in valoare. Mai precis, ea apare doar virtual: era o sedinta pe zoom in care era si ea (ma rog, cu alt nume, am uitat cum se numeste personajul). Dar nu zice nimic, nu face nimic, e doar acolo, printre toti cei participanti la acel meeting.
- Finalul, desi are sens, mi-a displacut partial. M-a scos din zona de realism, m-a dus pe un alt taram. M-a facut sa cred ca tot ce am vazut este ceva SF. Este ca si cum ai pune legume si fructe bio, peste care ai adauga, la final, indulcitori si arome sintetice. Chiar daca finalul are sens, pe mine m-a scos din starea aia in care eram. Poate-s eu mai dubios.
- Mi-a placut ritmul alert al filmului, apreciez faptul ca a fost un film scurt, deloc lungit aiurea. Daca o poveste poate fi spusa in 85 de minute, atat cat dureaza acest film, oare de ce unii se strofoca sa o spuna in peste 100 de minute?
Un ultim lucru de precizat, fara a putea spune ca e de bine sau de rau: cativa dintre actorii din Weekend de vis au mai lucrat cu regizorul Ovidiu Georgescu. Ioana Marcoiu, Dana Vulc si Andras Demeter au jucat, de pilda, si in Dirijorul tacerilor.
Nu va spun mai multe despre Weekend de vis, doar va indemn sa mergeti sa-l vedeti si sa redescoperiti viata din corporatie spusa pentru marile ecrane. Daca va veti regasi sau nu, daca o sa va placa sau nu, n-am de unde sa stiu. Astept sa-mi spuneti voi daca rezultatul vi se pare sau nu credibil.
Weekend de vis intra in cinematografe din 31 mai 2024, fiind produs si distribuit de PROMISSUM Production.
Be the first to leave a reply