Zmeura de Aur 2016 – cine s-a remarcat in mod negativ

Zmeura de Aur 2016 – cine s-a remarcat in mod negativ

 

 

Cu o zi inainte de marele moment al decernarii Premiilor Academiei Americane de Film (Premiile Oscar, pe intelesul tuturor), industria cinematografica de la Hollywood a fost supusa unei incercari aparte – Razzie Awards (Zmeura de Aur). Daca Oscarurile sunt pentru „cei mai buni”, premiile de la Zmeura de Aur ii recompenseaza in mod ironic pe „cei mai slabi”. Tocmai pentru a marca aceasta ironie, trofeele sunt realizate din materiale foarte ieftine, costand se pare doar cativa dolari (cel mai probabil valoreaza insa mult mai mult pentru colectionari…).

In 2016, la cea de-a 36-a editie Razzie Awards – Zmeura de Aur, Fifty Shades of Grey (Cincizeci de umbre ale lui Grey) si The Fantastic Four au fost filmele cele mai „premiate”. Mai bine spus, filmele care s-au remarcat in mod negativ, fiind considerate de criticii de film niste productii extrem de nereusite. Fifty Shades of Grey a avut un succes major la nivel global daca judecau dupa nivelul incasarilor, dar iata ca nu exista o relatie tocmai direct proportionala intre calitate si audienta. Filmul a primit nu mai putin de sase nominalizari la Zmeura de Aur si a castigat in cele din urma cinci dintre acestea: Cel mai prost film, Cel mai slab acor (Jamie Dornan), Cea mai slaba actrita (Dakota Johnson), Cel mai prost scenariu si Cea mai slaba pereche de actori (Dakota Johnson si Jamie Dornan).

Interesant este ca premiul pentru cel mai slab film a fost de fapt acordat pentru doua productii – Fifty Shades of Grey si The Fantastic Four. Daca ne uitam la casele de pariuri online, spre exemplu la Unibet (prezenta si in tara noastra), interesant este ca Pixels era favorit, cu o cota de 1,72. In schimb, Fifty Shades of Grey avea o cota de 2,50, iar Fantastic Four o cota de 3,00. Asadar, cine a pariat 10 lei pe Fifty Shades of Grey a castigat 25 de lei, cine a pariat 10 lei pe Fantastic Four a castigat 30 de lei. Cote mai mari aveau Jupiter Ascending – 5,00 si Paul Blart: Mall Cop 2 cu 6,50. SF-ul The Fantastic Four a bifat alte doua premii nedorite – Cel mai prost remake si Cel mai slab regizor – Josh Trank.

Alt aspect demn de semnalat: britanicul Eddie Redmayne a primit premiul pentru cel mai slab actor in rol secundar, in Jupiter Ascending (Ascensiunea lui Jupiter). Si asta dupa ce anul trecut a castigat primul premiu Oscar din cariera, pentru rolul astrofizianului Stephen Hawking din drama biografica The Theory of Everything (Teoria Intregului).

Zmeura de Aur

Si apropo de pariuri, la categoria „Cel mai slab actor”, favoriti erau Adam Sandler (abonat, se pare, la trofeul Zmeura de aur in ultimii ani) si Johnny Depp. Primul avea o cota de 2,25 pentru prestatia din The Cobbler si Pixels, iar al doilea era plasat cu o cota de 2,50 pentru rolul din Mortdecai. Jamie Dornan, cel care a primit Zmeura de Aur, era abia pe locul 4, cu o cota de 5,00. Cine a pariat 10 lei pe acesta, a castigat 50 de lei. Adam Sandler si Johnny Depp au scapat de data aceasta de „rusine”. Iata ca estimarile caselor de pariuri nu sunt, in unele cazuri, tocmai cele corecte. Tinand cont ca se apropie Euro 2016, cei pasionati de astfel de riscuri pot paria pe surprize. Poate pe o evolutie peste asteptari a Romaniei, care nu este deloc favorita sa faca ceva remarcabil in Franta.

. 1 comentariu la Zmeura de Aur 2016 – cine s-a remarcat in mod negativ. Categories: Cinemilii speciale. Tags: , , , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Zmeura de Aur 2016 – cine s-a remarcat in mod negativ

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.