Sala Grand Ultra – un upgrade mult asteptat – Grand Cinema & More

Sala Grand Ultra – un upgrade mult asteptat – Grand Cinema & More

 

 

Facusem nu demult o comparatie intre cele mai bune 2 sali de cinema din Bucuresti. Excluzand 4DX-ul, care-i ceva diferit, cele mai bune sali de cinema sunt Ultra si IMAX. In duelul direct dintre cele 2, castigator la puncte era IMAXUL. Era.

Intre timp, sala Dolby Atmos (asa o stiam eu, se numea, de fapt Sala Ultra, cea care avea sistemul respectiv de sunet) a devenit sala GRAND Ultra. Un upgrade mult asteptat, care creste simtitor calitatea proiectiilor si mai ales a experientei pe care o ai atunci cand urmaresti un film.

Comunicatul de presa il public la final, pana la el, va zic cele 5 chestii importante, fundamentale, care fac sala asta GRAND ULTRA sa fie foarte tare (momentan evit sa spun daca a intrecut sau nu IMAX-ul):

1. Este CEA MAI MARE sala performanta din Bucuresti. Si, cel mai important, se vede bine si din randurile superioare. La IMAX mi se pare ca se vede prost si din randul 3. Aici se vede acceptabil (evit sa spun BINE, ca nu-i chiar bine) SI din randul 1. Acceptabil, suportabil, ziceti cum vreti.
Eu merg des la vizionari de presa, acolo deseori sunt probleme cu locurile. La IMAX de fiecare data sunt probleme ba ca sunt prea multe confirmari, ba ca daca ajungi tarziu vei prinde randul 2. La Sala Grand ULTRA e un pic mai bine.

2. Designul BLACK BOX. Scaunele nu sunt rosii, nu straluesc, nu contrasteaza. Chiar si luminile de pe scari, cele care ma scot pe mine din sarite, din cauza carora evit sa stau pe locul de langa culoare, sunt sterse. Chiar se simte: e mai odihnitor pentru ochi.

3. Un upgrade de data recenta: cel mai luminos proiector din Romania. Tehnologia este laser RGB 4K, tehnologia fiind adusa pentru prima oara in Romania. Acum, nu ma pricep la partea tehnica, nu stiu sa explic cum sta treaba. Pot spune, insa, ca cinefil, ca diferenta este SUBSTANTIALA. Pana acum marea problema a cinematografului din Baneasa era ca imaginea era MULT prea intunecata. Am vazut un film in ambele sali si la IMAX am observat unele detalii care in Baneasa NU erau vizibile. Acum, insa, in Sala Grand Ultra imaginea este MULT mai luminoasa. E drept, inca nu am vazut vreun film 3D. Acolo este „testul suprem”.

4. Sistemul de fotolii active Guitammer. Pe scurt: fotoliul converteste sunetele joase si foarte joase, astfel incat sa le simti. Nu doar sa le auzi, sa le SIMTI. Iar vibratiile vor fi conforme cu actiunea filmului. Senzatia e interesanta, merita testata. Nu e 4DX, e ceva diferit (caci scaunul nu se misca efectiv), dar e o senzatie misto. Si asta este o chestie nou introdusa, in urma upgrade-ului.

5. Despre sunetul Dolby Atmos stiti deja. Sala Grand Ultra este singura sala din Romania dotata cu acest sistem de sunet. Nu insist asupra lui, va zic doar ca este cel mai bun sunet pe care-l puteti auzi intr-o sala de cinema. Se simte.

Comunicatul de presa, in varianta completa, suna fix asa:

 

Grand Cinema & More completează dotările sălii Ultra cu singurul proiector cu laser din Europa de Sud-Est

Grand Cinema & More redefinește experiența cinematografică prin realismul creat de:

  • Cea mai luminoasă imagine de cinema posibilă astăzi în lume
  • Singurul sistem cu fotolii active® Guitammer din România
  • Singurul sistem audio Dolby Atmos din România
  • Cel mai mare ecran de cinema din țară
  • Design-ul „Black Box” al sălii Grand Ultra

 

București, 23 noiembrie 2017Grand Cinema & More relansează una dintre cele mai performante săli de cinema din România – SALA Grand Ultra. Tehnologii de ultimă generație completează acum dotările sălii pentru o experiență completă de vizionare.

Grand Ultra este un spațiu gândit pentru a oferi o vizionare la cele mai înalte standarde. Elementele de design și echipamentele cu care este dotată sala, de la sistemul audio și cel de proiecție, până la particularitățile fotoliilor din sală sau la dimensiunea, configurația și textura ecranului, se completează pentru a întregi experiența fiecărui film văzut la cinema.

În sala Ultra, Grand Cinema & More aduce, în premieră pentru România, cea mai nouă tehnologie de proiecție – laser  RGB 4K. Intensitatea luminii noului proiector este de două ori mai mare decât cea a echipamentelor clasice, oferind cea mai clară imagine posibilă astăzi în lume. Imaginea devine, astfel, mai luminoasă, inclusiv către marginile ecranului, culorile mai intense, iar contrastul mai puternic.

La realismul fiecărui film contribuie și singurul sistem de fotolii active® Guitammer din România, capabile să convertească sunetele joase și foarte joase din coloana sonoră a filmelor, cu frecvența de până la 80Hz, în vibrații conforme acțiunii din film.

Sala Ultra este echipată și cu cel mai performant sistem audio disponibil în lume – Dolby Atmos. În România, platforma Atmos este disponibilă doar la Grand Cinema & More și este cea mai nouă tehnologie audio surround din lume, fiind compusă din 52 de boxe, dispuse pe pereții laterali și pe plafonul sălii. Particularitatea acestui sistem constă nu doar în poziționarea foarte precisă a sunetului în interiorul sălii, cât și mișcarea lui în funcție de acțiunea filmului, putând reda simultan până la 128 de obiecte audio independente.

„Sala Grand Ultra este, probabil, unul dintre cele mai puternice angajamente pe care ni le-am luat către publicul nostru, acela de a livra entertainment la cea mai bună calitate. Tocmai de aceea, am investit constant în toate elementele care definesc o vizionarea unui film. Ne bucurăm că această sală întrunește cele mai înalte standarde din România si din lume în termeni de

 

imagine și sunet și că oferă în același timp, prin detalii și design, o experiență cinematografică în toată puterea cuvântului”, a declarat John Younis, Entertainment Business Unit General Manager.

Sala a fost relansată printr-un eveniment încheiat cu vizionarea filmului „Crima din Orient Express”, la care au participat jurnaliști, bloggeri, vedete și trendsetteri, printre care Răzvan Simion, Alexandru Ciucu, trupa Iris, Alina Vîlcu și Ștefan Lungu.

Noile dotări se adaugă designului „Black Box” al sălii și ecranului argintiu, cel mai mare ecran de cinema din țară, cu o lungime de 22,5 m și o înălțime de 13 m. Astfel, pereții, plafonul și scaunele din sala Grand Ultra sunt închise la culoare, pentru ca nimic să nu distragă atenția de la acțiunea filmului, iar textura și forma concavă a ecranului asigură nu doar o foarte bună vizibilitate, ci și strălucire și claritate imaginii.

Grand Ultra are o capacitate de 480 de locuri și este destinația perfectă pentru pasionații de film care caută experiențe cinematografice impresionante. Acestea vor putea fi trăite odată cu difuzarea unor filme precum „Crima din Orient Express”, „Justice League”, “Star Wars: Ultimul Jedi”.

 

Despre Grand Cinema & More

Grand Cinema & More, situat în Băneasa Shopping City, acoperă o suprafaţă totală de ​​14.000 mp şi are o capacitate de 2.600 de locuri, dispunând de 13 săli performante, cu locuri ultra-confortabile, capabile să ofere vizionări de film la o calitate premium, adaptate așteptărilor fiecărui spectator.

Grand Cinema & More este mai mult decât un simplu cinematograf. Pe lângă filmele de calitate și tehnologia audio-video de ultimă generație, cinematograful din Băneasa Shopping City este primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru și teatru pentru copii, operă, balet, spectacole de improvizație și evenimente speciale.

Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vizitaţi www.grandentertainment.ro și pagina de Facebook a Grand Entertainment www.facebook.com/GrandCinemaDigiplex.

 

Personal, am vazut Crima din Orient Express, ca prima proiectie dupa upgrade. Toate acele diferente pe care vi le-am enuntat la acest film le-am vazut. Despre film nu am scris inca, doar despre experienta traita la vizionarea lui (una speciala). Efectiv, despre film, voi scrie zilele urmatoare.

Pana atunci, mergeti sa vedeti macar un film in noua Sala Grand Ultra si spuneti-mi cum vi s-a parut. Iar daca vreti sa faceti testul suprem, mergeti sa vedeti ACELASI film in cele 3 sali de top: Sala Grand Ultra, Sala Imax si Sala 4DX. Testul trebuie facut pe ACELASI FILM. Pana atunci, pana voi face personal un astfel de test, spun doar atat: upgrade-ul calitatii imaginii era absolut necesar. Acum, avand in vedere si sunetul, as putea face pariu ca se bate de la egal la egal cu sala Imax. 4DX-ul, repet, e cam alta mancare de peste. ULTRAsalutari cinemile TUTUROR!

 

. 1 comentariu la Sala Grand Ultra – un upgrade mult asteptat – Grand Cinema & More. Categories: Cinemilii speciale. Tags: , , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

1 thought on “Sala Grand Ultra – un upgrade mult asteptat – Grand Cinema & More

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.