Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw (titlul, atat in engleza, cat si in romana, este extrem de lung si de greu de retinut) este un film bun, care ofera ceea ce promite. Fara sa-i anulez meritele, fara sa spun ca un film bun este, de fapt, un film plin de defecte, simt nevoia sa subliniez 3 lucruri esentiale despre acest film.

Are vagi legaturi cu primul film al seriei

Incercati sa faceti un test: uitati-va la primul Fast and Furious, cel din 2001, si mergeti apoi sa-l vedeti pe acesta. Din 2001 pana acum au trecut 18 ani, insa diferentele dintre filme nu sunt doar de tehnologie ori de actori. Acum, in 2019, avem cu totul altceva. Paradoxul este ca atunci cand privim seria pas cu pas, schimbarile par treptate, nu bruste. Cand insa ne uitam la imaginea de ansamblu, vedem exact progresul. Priviti trailerul, ca sa va faceti o idee (in cazul in care ati uitat complet primul film al seriei):

Sa ne intelegem: diferenta pare MULT mai mare decat cea dintre primul James Bond si cel mai recent film al acelei serii; macar acea serie si-a pastrat IDEEA DE BAZA.

Dwayne Johnson si Jason Statham acapareaza toate privirile

Cei 2 actori nu permit, practic, niciunui alt actor din film sa iasa in evidenta. Nu zic ca joaca foarte bine ori foarte prost, caci, de fapt, ambii sunt tipul de actori care joaca la fel in orice film. Ideea este ca regizorii si scenaristii sa le gaseasca roluri in care interpretarile lor sa se potriveasca. In acest caz, rolurile li se potrivesc manusa. Iar acea manusa, dupa cum veti vedea, va avea si ea un mic rol.

Legat de Jason Statham, el a jucat prima oara in partea a sasea, de atunci reusind, treptat, sa acapareze prim-planul. Cu greu poti sa-l pui pe el in plan secund. Indiferent ca vrei sau nu, el va reusi sa acapareze prim-planul. Isi va face loc. Era sa spun ca va da din coate, ceea ce-i adevarat, doar ca el de obicei da NU DOAR din coate. Da din ce apuca, da cu ce apuca.

De fapt, filmul acesta a ajuns intr-o proportie foarte mare un film cu Jason Statham. Ca sa-l distingeti de altele, este filmul cu Jason Statham si masini multe. Drept urmare, pentru ca este destul de ocupat sa conduca, va omori mai putini oameni, facand-o in modalitati destul de plictisitoare (pentru el). In forma este, dar volanul il tine din treaba, ca sa zic asa.

Cel mai masculin Fast and Furious

Hattie Shaw, sora lui Jason Statham in film, are un rol important, dar parca mai putin important decat eram obisnuiti. Este un film in care barbatii isi fac de cap, Hattie (interpretata altfel foarte bine de Vanessa Kirby) fiind acolo, in cadru, doar pentru ca facuse imprudenta sa-si injecteze virusul letal (pe care il voiau, logic, atat cei buni, cat si cei rai).

Stiti, initial, la primele filme ale seriei, despre Fast and Furious se spunea ca sunt filme cu masini puternice si femei frumoase. Acum, barbatii acapareaza prim-planul, fara a fi, insa, misogini (dimpotriva: isi dau mana pentru a o salva pe frumoasa Hattie).

Fara sa va zic povestea (pe scurt de tot, v-am spus-o oricum mai sus), trebuie sa fac precizarea importanta: chiar daca precedentul a fost Fast and Furious 8, acesta nu este marketat drept Fast and Furious 9, fiind de fapt un spin-off. Un capitol separat. Nu ca la astfel de filme ar conta povestea foarte mult.

Ca (unic) defect, trebuie sa va spun ca nu exista personaj negativ puternic. Este un bad guy, care insa este slab conturat si este marioneta. La propriu. Vedeti exact ce si cum, nu intru in detalii.

Initial, am vrut sa spun ca noul Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw va multumi pe deplin fanii seriei. Doar ca, vedeti voi, nu stiu exact despre ce fani ai seriei vorbim. Oare cati dintre cei care vor vedea acest film vor avea habar ca Tokio Drift face parte din aceeasi serie?

Per total, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw este un film bun, care livreaza ce isi propune. Cei 2 grei, Dwayne Johnson si Jason Statham, au niste roluri care li se potrivesc perfect. Dac-ar fi avut si un personaj negativ mai pronuntat, ar fi fost un film excelent.

Si, apropo, ramaneti pana la final de tot in sala de cinema. Sa nu ziceti ca nu v-am atentionat 🙂

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw intra in cinematografe de maine, 2 august, fiind distribuit in Romania de RoImage.

3 thoughts on “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – Furios si iute: Hobbs & Shaw”

  1. Insa nu ramaneti in sala daca nu ati terminat de urmarit Game of thrones. S-ar putea sa injurati.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.