Festivalul International de film Next 2015 pe scurt(e) (2)

Festivalul International de film Next 2015 pe scurt(e) (2)

Parteneri

Prima parte a articolului se gaseste AICI.

VIEŢI DISPARATE

 

Este o producție Germania/Azerbaidjan realizata in 2014 de Elmar Imanov si Engin Kundag. Sunte prezentate două vieți care locuiesc sub acelasi acoperis, tata si fiu. Copilul incearca sa se integreze alaturi de grupul copiilor din vecini si face tot posibilul sa ii impresioneze. Are ambitia de a le arata ca nu e doar un copil mic, cret si caraghios.

Tatal sau incearca sa isi refaca viata de unde s-a oprit. Incearca sa treaca peste faptul ca da doar peste persoane plictisitoare si mediocre.

In planul fiecarui personaj la un moment dat apare un bon fiscal cu specificatia ca poti schimba produsul sau primesti banii inapoi. As fi intrebat echipa de productie ce semnificatie are.

O poti lua de la capat din nou sau poti face schimbari oricand. Avem de urmarit doua vieti apropiate, doua vieti disparate.

FĂRĂ INIMĂ

 

Un film facut in Brazilia in 2014, regia este realizata de: Nara Normande & Tiao.

Mi-a lasat impresia unui film cu golanasi. Este prezenta inocenta copilariei amestecata cu aventurile traite si de unii din noi cand mergeau la tara vara la bunici. Care daca faceau unele lucruri erau mai maturi ca altii. Filmul acesta cu „ghindoci” ma face sa ma uit din nou la Ciudad de Dios.  Totusi daca intri la jumatate ai impresia ca urmaresti un documentar sau spot cu mesaj special datorita imaginii si cromaticii prezente.

In centrul actiunii este Leo care merge in vacanta la varul sau, intr-un sat de pescari. Acolo se indragosteste de o fata poreclita Heartless (fara inima).

KOWALSKI

Trei dubiosi se intalnesc intr-un bar: unul are prea multe intrebari, al doilea are un plan  bine pus la punct, iar ultimul nu are nici o sansa.

Pelicula lui Andrei Cretulescu pot spune ca a fost impresionanta. Filmata anul trecut in Old Nick Pub pe parcursul a doua zile lasa o impresie de comedie neagra cu tente urbane  romanesti. Am observat oraznicia prezenta la orice om „cu invarteli”, comanda mancare italiana si isi varsa arogant nervii pe o chelnerita noua. Cel mai interesant este dialogul dintre personajele noastre centrale: unul vorbea romana iar celalt rusa insa se intelegeau perfect.

Producatorii s-au plans de o organizare grea dar pana la urma au pus in  miscare un proiect frumos, au spus la discutia de dupa proiectii ca filmul lor a avut succes la Zagreb si la Lille in cadrul unor festivale similare.

Kowalski are o corespondenta si in filmul aceluiasi regizor: Bad Penny, din pacate nu am sa o divulug ce, va las pe voi sa descoperiti pentru as povesti cam mult.

 DUMINICĂ DIMINEATA

Duminica, cinci cupluri isi socotesc finalul. Ana isi asteaptă prietenul. Yvonne se trezeste in pat cu o straina. Ema e are nevoie de un dus rece. Carol parca invata a minti. Andi se sinucide in fiecare duminica desi sustine ca se sinucide cand vrea el.

  Am urmarit inca un scurt metraj romanesc. „Duminica Diminata” este realizat de: Bogdan Theodor Olteanu anul trecut.

Ne este aratata destul de bine dragostea dintr-un bucuresti 2015. Iubirea ilicita, framantarile morale si ipocriziile imbecile tipice adolescentilor. Exista minciuni adevarate, sexism si adulter sincer. Producatorii au povestit ca au pornit de la un script pentru o amica  de la U.N.A.T.C., amicei i s-a parut foarte complicat si a preferat sa faca un film cu „o punga sau animal dragut”, asa ca pana la urma au pus ei proiectul pe roate. Numitorul comun a fost cromatica din fiecare cadru si bineinteles: diminetile de duminica. Regizorul a spus ca este pasionat de povesti cu despartiri si a ales ca subiect tinerii pentru ca „se sparg usor si se despart sincer”.

Short films

O continuare, cu alte cateva scurtmetraje de la Festivalul International de film Next 2015 veti gasi pe blogul autorului acestui articol, Trif Vlad. Salutari CINEMILE tuturor si multumesc lui Trif pentru articol!

. Niciun comentariu la Festivalul International de film Next 2015 pe scurt(e) (2). Categories: Filme de festival, Scurtmetraje. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

Be the first to leave a reply

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.