Ce putem invata din Poltergeist?

Ce putem invata din Poltergeist?

 

 

Poltergeist 2015 este un remake al filmului omonim din anii 80. Un film bun, cu ceva logica in el si cu un scop clar si precis (horror-urile sunt facute pentru a te speria) a fost refacut, in 2015, pentru ca bani. Initial as fi zis ca e un film complet inutil, insa nu e chiar asa. Putem invata multe din Poltergeist. Sa le luam pe rand:

Poltergeist 2

1. Putem invata la ce sa ne uitam cand ne alegem casa. Trebuie sa nu fie dulapuri mari in ea, trebuie sa nu fie copaci inalti, trebuie sa nu fi fost inainte un cimitir acolo (in film cica mortii nu te vor lasa sa dormi, io zic doar ca s-ar putea sa miroasa urat) si sa nu aiba dormitoarele la mansarda. Ultima chestie nu are legatura cu fantomele, ci cu confortul.

2. Asculta-ti odraslele si cumpara-le ce-si doresc cu ultimii tai bani. Baiatului mic i-ai o drona cu telecomanda (sigur iti va fi utila sa-ti recuperezi fiica de 6 ani), iar fetei mari ia-i un telefon nou. Cine stie cand te va salva un check-in (asta nu era in film, dar dau idei pentru un eventual sequel).

3. Cand faci un film 3D si obligi spectatorii sa tina pe nas ochelarii, e bine sa bagi si efecte 3D in film. Daca vrei sa te apuci sa faci un film 3D, nu uita sa bagi si efecte 3D in el.

In poza vedeti numai bloggeri. Nu va las link-urile lor pentru a nu va ingrozi!
In poza vedeti numai bloggeri. Nu va las link-urile lor pentru a nu va ingrozi!

4. Daca esti fan Teo Trandafir, Poptamas si alti vraci motivationali NU te apuca de facut filme. Valabil si pentru cei care cred in minunile lui Arsenie Boca.

5. Daca vrei sa faci un horror, fa in asa fel incat spectatorii sa se sperie in sala de cinema. Nu sa se sperie de cat au ras la film, ci sa se sperie de fazele efective din film. Iar aici, ca bonus: cand faci un film cu strigoi, incearca sa nu pui drept cea mai infricosatoare faza cea in care copilul se indreapta spre dulap, acesta nu se poate deschide si brusc vine tatal din spate si pune mana pe copil. Daca tot ai atatia strigoi (sau moroi, cum se zice in Oltenia mea natala) in film, zic sa-i folosesti la ceva.

6. Cand faci un horror NU pune drept faza de final una amuzanta. NU! COMEDIILE se incheie intr-o nota comica, filmele de groaza se incheie, eventual, tot infricosator.

7. Lectia de baza: fa ceva original. As tinde sa spun ca doar in Romania lipsa de originalitate e premiata, dar vazand avalansa de remake-uri si reboot-uri din cinematografia americana constat ca aceasta practica tinde sa devina regula si nu exceptia.

Poltergeist 3

Inainte de film, o amica a scris pe chat polterGRESIT in loc de poltergeist. Pe cat de mult am ras atunci, pe atat de mult ii dau acum dreptate. Si vazand filmul iar mi-am amintit ca multe reboot-uri sunt, de fapt, rebuturi.

As mai avea multe de spus, dar zic sa mai las si pe altii sa ironizeze filmul. Auras Mihai, ca tot statusi langa mine, zic sa preiei legatura.

De ce am scris un astfel de articol? Simplu: Poltergeist cu greu poate fi luat in serios. Un horror la care razi nu prea ai cum sa-l analizezi. Daca ar fi sa caut cuvinte prin care sa-l caracterizez, as folosi cuvantul Slab. E drept, parca suna mai bine in engleza: light. Si nu la lumina ma refer 🙂

Poltergeist intra de vineri, 22 mai, in cinematografe, fiind adus in Romania de CineForum. Salutari CINE-GROAZNICE tuturor!

. 3 comentarii la Ce putem invata din Poltergeist?. Categories: 2015, Filme noi. Tags: .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

3 thoughts on “Ce putem invata din Poltergeist?

  1. Buna Tuturor ! Am urmarit acest trailer de la filmul „Poltergeist” si vreaus a spun ca e un horror pe masura unde spaima apare din primele minute . Multumim admin !

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.