Cinema 4DX

Cinema 4DX

 

Am scris pe EmilCalinescu.eu despre noul mall. Ieri eram un pic dezamagit, dar astazi mi-a revenit entuziasmul. Motivul? Am testat noul cinema 4DX. Trebuie sa va spun  trei chestii despre el:

4DX Mega Mall

1. Pe vremuri functionau cinematografe 6D. Erau si-n Bucuresti, dar cel mai bine merg/eau in zonele turistice. Diferenta FUNDAMENTALA intre acelea si acest cinema 4DX este ca aici vezi filme normale. Ele sunt ADAPTATE acestei tehnologii, dar filmul este filmul normal. Nu vezi niste filme facute la repezeala, de 15 minute, pe care le apreciaza mai mult copiii.

2. V-am zis de durata, intaresc acum acest lucru: ganditi-va cum este sa te zgaltaie cineva 2 ore incontinuu? Mai primesc bonus niste apa, niste multe mirosuri si multe altele.

3. De multe ori spuneti ca nu aveti rabdare si stare sa vedeti un film, ca amorititi doua ore in sala. Acum problema e rezolvata: trebuie sa va tineti bine de scaun. La propriu. Serios: un moment de neatentie si puteti fi proiectat din scaun. Oricum ati lua-o, de amortit sigur nu veti amorti ca ati stat prea mult nemiscati in aceeasi pozitie.

4DX Mega Mall

Acest cinema 4DX are si multe contraindicatii, dar eu zic ca nu-i deloc bine sa ganditi negativ. Ce daca aveti peste 120 de kile? Ce daca aveti ceva probleme cu coloana? Ce daca aveti oarece probleme cu inima? Treceti peste recomandarile medicului sau farmacistului si mergeti in noul cinema 4DX.

Florin Grozea, prezent la eveniment, zice ca-i mai mult roller-coster decat cinema. Posibil. Sa va zic acum, insa, si cateva dorinte personale:

Cinema 4DX

1. Mi-as dori sa vad si filme mai vechi. O fi mult de munca pentru sincronizare, dar sunt multe filme vechi care ar merita vazute intr-o astfel de atmosfera. N-oi fi eu fan Avatar, dar parca m-as incumeta sa-l vad acolo. Parca si Star Trek-ul ar merge. Parca si Pacific Rim. Sunt cateva filme ceva mai vechi care merita vazute AICI.

2. MI-as dori sa vad si un film romanesc aici. De cand imi doresc un film romanesc de actiune, un 3D romanesc, care sa te tina cu sufletul la gura. Nu ziceti ca n-avem actori pentru asa ceva, ca eu zic ca avem.

3. Sa va zic, acum, si SALA ideala? Desi n-am testat-o pe cea din Baneasa, cea speciala cu sunet, eu mi-as dori o sala cu imagine ca-n IMAX, sunet ca-n Baneasa si scaune ca la cinema 4DX. Faptul ca NU EXISTA o astfel de sala este de bine: putem merge sa vedem de mai multe ori un film si sa ne convingem unde ne-am simtit cel mai bine. Eu mai am de testat sala aceea din Baneasa, sper sa fac asta cat de curand.

Mad Max Emil Calinescu

Acest cinema 4DX are si dezavantajele lui. Dar p-alea nu vi le zic. Va las pe voi sa le spuneti. Nu zic ca nu sunt, dar mie mi-a placut atat de mult incat trec peste ele. Va mai zic doar ca PRIMUL film pe care-l puteti vedea este Mad Max, pe care eu deja l-am vazut, insa la IMAX. Dupa ce voi vedea primul film 4DX cap-coada va dau de veste. Salutari 4DX tuturor! 🙂

. 12 comentarii la Cinema 4DX. Categories: Cinemilii speciale. Tags: , .

About Emil Calinescu

Blogger de profesie, cinefil de placere, Cinemil pe scurt. Mai multe despre mine gasiti pe pagina Cinemilii.

12 thoughts on “Cinema 4DX

  1. Pingback: 4dX
  2. Pingback: IMAX | CinEmil

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.