Extrem de pervers socant de violent si diabolic

Una dintre pasiunile mele este studiul criminalilor în serie, poate este faptul că m-am pregătit pentru psihologie sau pentru că îmi place să înțeleg felul în care oamenii funcționează – însă dacă am ocazia de a citi, vedea sau studia lucruri care au legătură cu acest subiect voi fi prima. Din lipsa de timp Emil m-a trimis să îl înlocuiesc la vizionarea filmului Extrem de pervers socant de violent si diabolic (Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile) – povestea lui Ted Bundy.

Unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie, cu un număr recunoscut de 30 de victime – americanul era recunoscut pentru carismă și pentru inteligență. Și ca tabloul să fie complet și să înțelegi fascinația pe care America a avut-o și o are în continuare în ceea ce privește acest personaj, rolul principal este interpretat de către Zac Efron. Devenit cunoscut datorită filmului High School Musical – până la acest metraj pentru mine actorul a apărut doar în comedii simple pe care să le vezi când ai nevoie de o pauză de la gândit: Neighbors, Baywatch sau Dirty Grandpa unde joacă alături de Robert De Niro.

Extrem de pervers socant de violent si diabolic

Filmul Extrem de pervers socant de violent si diabolic este produs de către Netflix și a putut fi vizionat la 2 festivaluri internaționale dedicate peliculelor de calitate: Sundance și Tribeca. Pelicula urmărește povestea lui Ted văzută din de către prima iubită oficială a criminalului, Elizabeth Kendall – persoana datorită căreia a fost arestat pentru prima oară Bundy.

Joe Berlinger semnează regia și este recunoscut pentru documentare pe subiectul criminalistic – are o viziune foarte interesantă asupra firului narativ – și vei avea momente în care vei fi avea dubii despre cine a scris povestea Lizzie sau Bundy. Toxicitatea unui relații, șantajul emoțional și dependența sunt personaje la fel de principale ca cele interpretate de către actori. Pelicula este atât de bine regizată, încât ai momente în care te gândești dacă nu cumva a fost o greșeală juridică. În momentul în care și-a dat seama că nu mai există nici o șansă legală de a scăpa de sentința la moarte prin scaun electric a început să mărturisească o parte dintre crimele comise, deși există mult mai multe cazuri nerezolvate unde suspect principal este Ted Bundy. Sadismul, macabrul și dorința de posedare sunt poate lucrurile pe care le vei observa din plin în film – deși povestite subtil, astfel încât chiar dacă ești mai slab de înger să poți vedea pelicula – tot te vei întreba cum poate o ființă umană să facă așa ceva unei alteia. Și dacă vei reuși să te detașezi și să asiști la o parte din istoria Americii moderne – filmul este unul foarte bun, iar Efron este un actor complet care face un rol de excepție în pielea fermecătorului Ted Bundy. Ca intodeauna, cronicile mele nu îți povestesc nimic din film pentru a nu îți strica plăcerea vizionării – și iti recomand să  vezi Extrem de pervers socant de violent si diabolic chiar daca nu esti pasionat de criminalii in serie sau de lung-metrajele psihologice. Vei gasi filmul șocant de fascinant.

Extrem de pervers socant de violent si diabolic Ana Marin

Articolul despre filmul Extrem de pervers socant de violent si diabolic este scris de catre Ana Marin. Filmul este in cinematografe din 3 mai, fiind distribuit in Romania de catre RoImage.

4 thoughts on “Extrem de pervers socant de violent si diabolic”

  1. Daca este vorba despre un inlocuitor sau inlocuitoare ‘Din lipsa de timp Emil m-a trimis să îl înlocuiesc’ ar fi dragut daca ar si semna, ca sa stim cui ii apartin opiniile. Apropos, mi-a placut cronica.

    1. Citeste cu atentie ultimul paragraf, cel dintre poza si trailer. Nu am prezentat-o pe Ana, dar o poti descoperi rasfoindu-i blogul.

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.