La cinema de 14 februarie. Un film siropos?

O amica mi s-a plans, acum cateva zile, ca la cinema de 14 februarie nu va mai fi niciun film cu adevarat dedicat acestei zile. Cu adevarat dedicat iubirii. Un film special gandit pentru 14 februarie.

Ea era revoltata de faptul ca iubirea este, de fapt, batjocorita, luata in deradere. Ca anii trecuti filmele de 14 februarie au fost considerate cele din seria 50 Shades. De fapt, filmele cu adevarat romantice ar fi disparut cu totul din cinematografe. Deci cei ca mine am fi invins.

Drept urmare, ar trebui sa-mi savurez victoria, sa ma bucur de infrangerea iubirii si sa bag cateva glume anti-Valentines. Doar ca, vedeti voi, asta n-ar functiona nici macar daca as face un film, daca eu i-as scrie scenariul.

Caci, de fapt, cei ca mine sunt, de fapt, invinsii si nu invingatorii. De fapt, iubirea a invins, ma rog, nu definitiv, ci doar partial.

Intai si intai, siropeala avem in foarte multe filme. Din ce in ce mai multe. La unele e in doze neletale, precum in Mia si Leul alb, la altele e in doze inexplicabil de mari, precum in Alita (despre care inca nu am scris).

Avem siropeala si in filmele de actiune, avem si in filmele cu super-eroi, avem si in distopii. Am ajuns sa avem si in SF-uri, caci acestea trebuie vazute si de catre publicul feminin, atehnic.

Ceva lacrimi ar trebui sa stoarca si Happy Death Day 2U, un film care se doreste a fi un amestec de comedie, SF, drama si psihologic.

In conditiile date, un film exclusiv de dragoste, dedicat zilei de 14 februarie, ar fi nu doar inutil, ci si complet neprofitabil. Imaginati-va ca scoateti pe piata un produs care poate fi vandut o singura zi. Una singura. E rentabil?

Caci la anul cinematografele nu vor rula din nou acest film. Pur si simplu, NU!

Televiziunile ar putea fi interesate de un astfel de proiect, doar ca ele au indeajuns de multe filme siropoase pe care sa le difuzeze.

In plus, se pare ca acum e mai cool si mai romantic sa urmaresti un film (pe) Netflix, in intimitatea propriului dormitor. Ca na, Netflixul e uber-cool, nu ca dusul la cinema, unde multimea de oameni s-ar putea sa te … incomodeze. Deci s-ar putea ca ideea in sine, de a merge la cinema de 14 februarie, sa fie o cauza in sine.

Ori, zic unii, s-ar putea ca relatia de cauzalitate sa fie invers: indragostitii sa nu mai mearga la cinema de 14 februarie pentru ca nu au ce vedea.

Da, vine Oh Ramona, dar acest film este tot o ironizare a ideii de iubire. Tot o luare in deradere. Un American Pie combinat cu Fifty Shades, din ce zic cei care deja l-au vazut. Nu este, deci, pentru romanticii incurabili nici el, dar are marea calitate ca poate fi vazut si ulterior, nu are termen de valabilitate atat de mic.

La cinema de 14 februarie. Un film siropos? Da, aveti de unde alege. Iar dintre cele care vor intra in cinematografe, cred ca doar VICE nu este siropos. Sau, habar n-am, poate chiar sunteti indragostiti sunteti de politica marelui licurici …

Acum astept sa-mi spuneti in comentarii ce filme ati vazut la cinema de 14 februarie de-a lungul timpului. Vreunul memorabil? Vreo experienta pe care o puteti povesti nepotilor?

2 thoughts on “La cinema de 14 februarie. Un film siropos?”

RaspundE-MI-L

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.